Sorting by

×

Megdöbbentő felvétel, ahogy az orosz rakéta becsapódik a kijevi toronyházba – videó

A szombat reggel súlyos sokkal indult az egyébként is rendkívül nehéz helyzetben lévő kijevi lakosság számára. Országuk, fővárosuk támadás alatt van és az orosz nehézfegyverek lakóépületekre is lőnek.

Egy orosz rakéta telibe talált egy toronyházat Kijev központjában

A lövedék a 17-18. emeletnél érte az épületet.

Az ukránok háborús bűncselekménykért értékelik a civil lakosság támadását. Most előkerült egy videófelvétel, melyet egy másik épület térfigyelő kamerája rögzített. Látható, amint a rakéta nyílegyenesen csapódik a toronyházba:

VIA Blikk

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő szerint….

“Az elmúlt 36 óra eseményei alapján az orosz támadás főbb tapasztalatai a következők: Moszkva egy előre végiggondolt logika mentén több hónapja döntött az invázióról. Hírszerzési szempontból felderítette Ukrajna teljes haderejét és annak vezetési kapacitásait.

Szigorú “menetrend szerint” hónapokon át megtévesztette a világot tárgyalási szándékot mímelve. Eközben felkészült az invázióra és az előző lépéseknek köszönhetően tegnap hajnalban meglepte Ukrajnát mivel az “bevette” az orosz megtévesztési stratégiát…

Ennek “köszönhetően” a támadás első 50 percében

Oroszország elsöpörte az ukrán légvédelemet és az ukrán légierő illetve haditengerészet nagy részét. Kijelenthető, hogy a 3 oldalról elindított támadás északról Kijev ellen, keletről Harkov, Mariupol és Közép-Ukrajna illetve délről pedig Odessza ellen irányul. Az orosz támadás igyekszik a nagyobb településeket bekeríteni, blokkolni és haladni nagy ütemben tovább a közlekedési csomópontok, repülőterek illetve katonai célpontok felé.

A legfontosabb cél Kijev elfoglalása illetve az ukrán kormány likvidálása, lemondásra kényszerítése. Emellett egy árnyékkormány felkészítése ami Kijev eleste után azonnal át tudja venni a hatalmat még akkor is, ha a mostani kormány még működik, mert így megosztható és gyengíthető az ukrán ellenállás.

Mihamarabb le akarják zárni a katonai műveleteket,

mert gazdaságilag egy ilyen intenzitású háborút nem tud sokáig fenntartani Moszkva. Az EDDIG bejelentett szankciók azonban nem fektetik kétvállra Oroszországot. Ha ennél nem tud többet, húsbavágóbbat az USA és az EU Moszkva folytatni tudja a harcokat. Az elkövetkező 30-40 óra kritikus és eldönti, hogy hosszabb vagy rövidebb lesz a fegyveres konfliktus…”

Kapcsolódó

 

Megdöbbentő felvétel, ahogy az orosz rakéta becsapódik a kijevi toronyházba – videó

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.