Megemelik a képviselők és az államtitkárok fizetését

Szegény fideszes politikusok, eddig biztosan kevés pénzt kaptak… A Blikk úgy tudja, hogy már a ciklus elején hozzányúlnának a 2008 óta változatlan képviselői fizetésekhez.

A lap szerint az országgyűlési képviselők alapbére a mostani 748 ezer forintról (nettó 500 ezer) bruttó 1 millió forint (nettó 665 ezer) körüli összegre nő.

Mivel a képviselői illetmény a helyettes államtitkári fizetéshez van kötve, várhatóan az állami vezetők sem maradnak ki a jóból, és párhuzamosan nekik is emelkedhet a bérük, vagyis a helyettes államtitkárok is 1 millió forintot kaphatnak, annyit, mint jelenleg az államtitkárok. Így persze az államtitkárok fizetését is emelni kell.

Emellett emelnék az albérleti támogatásokat is azzal indokkal, hogy durván megnőttek a fővárosi ingatlanárak az utóbbi években.

 Csak a ciklus elején van esély a politikusi fizetések emelésére – magyarázta a lap forrása, aki szerint a gazdasági helyzet és az átlagos bérszínvonal folyamatos emelkedése miatt magyarázható lesz az intézkedés a közvélemény számára.

Fidesz: nincs napirenden a képviselők béremelése

A képviselői bérek emelésére vonatkozó javaslat a sajtóban megjelentekkel szemben nincs napirenden – közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel.

A Fidesz-frakció közleményében felidézte, az országgyűlési képviselők illetményének összegét az Országgyűlésről szóló törvény szabályozza. A jogszabály arról rendelkezik, hogy a képviselők fizetése a közigazgatási alapilletményhez kötött, megegyezik a helyettes államtitkárokéval.

Kifejtették: a szabályok szerint fizetésemelés csak akkor lehetséges, ha mindenkinek nő a közigazgatásban az alapilletménye.

Képviselői béremelésre vonatkozó javaslat az Országgyűlés napirendjén nincs – hangsúlyozta a Fidesz.

(Forrás: Blikk, MTI)

Kapcsolódó:

Ma sem dolgoztak semmit a fizetésükért a képviselő urak és hölgyek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük