Megemelték a Maccabi Játékok büdzséjét. Vizes VB prolongálva – legalábbis anyagi téren

Nem volt olyan régen, biztosan emlékeznek még a Magyarországon rendezett vizes világbajnokságra.. Akkor a költségek minimum megnégyszereződtek az eredeti tervekhez képest. Úgy tűnik, újabb sportos lenyúlás van készülőben.

Napról napra nő a nullák előtti szám!

A 2015-ben már biztosított 2,1 milliárd forinton felül 2018-ban 950 millió, 2019-ben 1,905 milliárd forintot biztosít sporttevékenység támogatása címén a rendező MTK-nak és a lebonyolításra létrehozott EMG 2019 SPORT Kft.-nek a kormány- írja a 444.hu.

250 nap múlva rajtol a Maccabi Európa Játékok

Ezen felül a létesítményfejlesztési forrás fedezete is megjelent: 2018-ban 11,9 milliárd, 2019-ben 13,4 milliárdot csoportosít át a kormány a célra. Harmadik pontként a kormány felmentést ad a közbeszerzési eljárások alól a szolgáltatások és árubeszerzés terén:

“a Játékok Budapesten történő megrendezéséhez szükséges szolgáltatások és árubeszerzések kapcsán nyújtott támogatási összegek felhasználása körében felmentést ad az MTK és az EMG 2019 SPORT Kft. mint szervezők részére a Kbt. 5. § (3) bekezdésének alkalmazása alól;”

Továbbá 450 millió forintért épülhet az új Sportpark részeként egy új eSport aréna.

Budapest 2015-ben nyerte el a rendezés jogát Bázel elől, de egyelőre nem haladnak a beruházások a kellő mértékben, különösen az MTK-stadion és az Aréna Pláza közötti területre tervezett Sportpark építése akadozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük