Megérkezett Budapestre a sziámi ikerpár

A fejüknél összenőtt kétéves bangladesi sziámi ikrek szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta – tudatta a Semmelweis Egyetem közleményben.

A műtéteket a Semmelweis Egyetem klinikáin végzik

A kétéves Rabia és Rukia most azért érkezett Magyarországra, hogy a Semmelweis Egyetem klinikáin elvégezzék a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatokat, a speciális plasztikai sebészeti műtétet és a szövettágítók beültetését.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli kétlépcsős szétválasztását Hudák István idegsebész vezetésével végezték el még tavaly februárban, illetve augusztusban Bangladesben.

Az ikrek jó egészségi állapotban vannak

Most Budapesten a bőr és a koponyán kívüli lágy részek nyújtásához speciális tervezésű plasztikai sebészeti szövettágítókat ültet be Pataki Gergely plasztikai sebész.

A harmadik szakaszban, egy későbbi időpontban kerül majd sor a „nagyműtétre”, az agy és a koponya végleges szétválasztására, amelyet Csókay András idegsebész fog irányítani.

A sziámi ikrek jó egészségi állapotban vannak, a család nagy reményekkel érkezik Budapestre, ugyanakkor nyilatkozni most nem szeretnének – közölte a Semmelweis Egyetem.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Magyar orvosok választanak szét egy koponyájuknál összenőtt sziámi ikerpárt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest