Damaszkuszba érkeztek a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) szakértői a dúmai vegyifegyver-támadás kivizsgálására. A szakértők órákkal azután szálltak le, hogy a francia, brit és amerikai haderő szíriai célpontokat bombázott – válaszul az Aszad rezsim általuk bizonyítottnak vélt vegyifegyver-használatára.
[mnky_ads id=”10551″]

A szíriai kormány azt mondja, ők nem használtak vegyi fegyvert, a lázadók állnak az ügy mögött. Oroszország egyenes a briteket vádolja azzal, hogy megrendezte a vegyifegyver-támadást az oroszellenes hangulat szítására.
[mnky_ads id=”10552″]

- Hirdetés -

Időközben az ENSZ Biztonsági tanácsa elutasította azt az orosz javaslatot, amely elítélte volna a szíriai hadiüzemek elleni célzott légicsapásokat. Ez nem meglepetés, hiszen a légicsapásokat három állandó ENSZ BT-tag, Franciaország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok hajtotta végre. Ezek az országok azzal érvelnek, hogy a szíriai kormány megszegte a vegyifegyverek tilalmáról szóló száz éve érvényben lévő nemzetközi szerződéseket.

A szíriai hadsereg szombaton végleg felszámolta az ellenállást a lázadók által ellenőrzött utolsó nagyobb területen, Kelet-Gútában, ahol Dúma is található, ezzel Basar el Aszad elnök az utóbbi időszak legnagyobb győzelmét aratta a polgárháborúban.

(Forrás: Euronews)

Kacsolódó:

Megkezdődtek a légitámadások szíriai célpontok ellen

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét