Tudta, hogy megfinanszíroztunk a Szijjártó-féle külügynek több, mint 1.000 millióért -alku és a tudtunk nélkül- Kassán két házat? - Városi Kurír

Sorting by

×

Tudta, hogy megfinanszíroztunk a Szijjártó-féle külügynek több, mint 1.000 millióért -alku és a tudtunk nélkül- Kassán két házat?

Szlovák sajtóértesülések szerint két épületet vett a Szijjártó-féle külügy Kassán, alku és bármiféle itthoni tájékoztatás nélkül – írja Facebook-oldalán a Momentum politikusa. Tompos Márton szerint a megvásárolt két épület, a Csáky-Dessewffy palota, illetve a helyben jól ismert Carpano kávézó otthona, egyaránt Kassa óvárosában található.

Hirdetés

Az új tulajdonosokat Miroslav Špak városi helyettes is bejegyezte, aki szerint jó üzletet kötöttek:

“könnyebb eladni, ha egy állam a vevő, amelynek szinte korlátlan lehetőségei vannak, és még a piaci érték fölötti vételárat is kifizeti”

– fogalmazott.

A Startitup.sk nevű szlovák lap megkeresett egy ingatlanközvetítőt, aki szerint a magyar külügy által megvásárolt ingatlanok ára együttesen 3-4 millió euró, azaz 1-1,4 milliárd forint lehetett. Úgy fogalmazott:

“Nem szokványos, hogy az ingatlanokat a konzulátus megvásárolja. Az adás-vételt titokban tartották, de sok pénzzel rendelkeztek, és különféle épületek érdekelték őket Kassa központjában, nemcsak a Hlavná utcában.”

Szlovákiában terjeszkedik a magyar állam?

Tompos Márton ezzel kapcsolatban megjegyezte, önmagában semmi gondja nincsen azzal, ha házakat vásárol a külügy, pláne akkor, ha karbantartják őket.

“Azzal viszont van, hogy 1) erről semmit nem mondanak maguktól, a szlovák sajtóból kell értesülnünk; 2) akkor vernek el erre több mint 1 milliárdot, amikor az egészségügyi szakdolgozók fele és a belügyes dolgozók kétharmada felmondana. Biztosan nincs jobb helye annak a pénznek máshol?”

– zárul a politikus posztja.

 

szijjártó

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.06.17 - 18:14
  Közvetlen hivatkozás

  Én nem bánom ha vásárolnak, csak pakoljanak össze, és cuccoljanak is ki, örökre. Ennyit megér a nyugalmunk, békénk, Vigyék a gyűlöletet is, amit kis hazánkban gerjesztettek.

  Válasz
 • 2021.06.18 - 10:47
  Közvetlen hivatkozás

  Egyetértek az előttem szólóval. Ez a kormány(?) , bár inkább erőszak-szervezet, mindig, mindent sunyin, aljas módon csinált. Ennyire ártó, országot végigrabló, enyveskezű vezetése még nem volt ennek a szerencsétlen, nyomorult országnak. De azért még eddig minden aljadék tettük kiderült szerencsére. Az említett ingatlanok reméljük, hogy a magyar állam tulajdonába kerültek, mert jövőre az új kormány tud vele kezdeni valamit. Bár ki tudja, hogy valami sunyi újonnan hozott törvénnyel lőrinc barát, vagy másik stróman nevére játsszák. Már nagyon várjuk, hogy megszabaduljunk ettől a maffia-bandától. Sok-sok évbe fog kerülni, hogy a fidesz garázdálkodását kiheverje az ország.

  Válasz
 • Visszajelzés: Sületlenség, hogy Orbán kamuzik! Megmondta, hogy "folytatja" és folytatja! - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.