Meghalt a gengszterfilmek sztárja Ray Liotta - Városi Kurír

Sorting by

×

Meghalt a gengszterfilmek sztárja Ray Liotta

Álmában meghalt a világhírű színész, Ray Liotta. A Nagymenők sztárja 67 éves volt. Ray Liotta, aki hosszú ideje beteg volt, álmában hunyt el Dominikán, ahol éppen filmet forgatott – írja a Deadline.com. A híres színész mindössze hatvanhét éves volt, lánya és menyasszonya gyászolja.

Hirdetés

1954. december 18-án született az Egyesült Államokban. Szülei örökbe fogadták, Alfred és Mary Liotta nevelte fel. 1978-ban végzett a Miami Egyetemen, ahol színjátszást tanult.

Ray Liotta színészként, filmproducerként és szinkronszínészként is tevékenykedett. A legtöbben a Nagymenők című filmből ismerték, ahol többek között Robert De Niro mellett játszott.

Alakításáért Golden Globe jelölést is kapott, olyan jól magára öltötte Henry Hill szerepét. Híres filmjei közé tartozik a romantikus Casablanca és az Azonosság című thriller is. Szinkronmunkái között mesefilmek is helyet kaptak, mint például a Bee Movie, azaz a Mézengúz.

A művész olyan népszerű tévésorozatokban is vendégeskedett, mint a Simpson család, Spongyabob Kockanadrág, Family Guy, Hannah Montana, Csak lőj le!

Liotta betegsége alatt, utolsó éveiben is sokat forgatott.

Hasonló

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.