Sorting by

×

Meghalt Kriza Ákos, a Fidesz ismert politikusa! – Legyen könnyű neki a föld!

56 éves korában elhunyt Miskolc város volt polgármestere, dr. Kriza Ákos. A megrázó hírt a felesége közölte alig néhány órája.

Dr. Kriza Ákos halálára!

„A család nevében megrendülve és mély fájdalommal tudatom: 2021. január 18-án a késő esti órákban elhunyt Dr. Kriza Ákos.

Miskolc város volt polgármestere hosszan tartó, küzdelmes betegség után távozott közülünk, mindössze 56. éves korában. Kriza Ákosban a nemzeti-konzervatív oldal az egyik meghatározó alakját, politikusát veszítette el, aki nem csak kiváló orvos, intézményvezető és polgármester volt, de hűséges házastárs, két gyermek szerető édesapja, szüleiről gondoskodó gyermek, és igaz testvér is volt.

Nyugodj békében!

A temetésről a család később ad tájékoztatást!”

– olvasható a közleményben.

Kriza Ákost a Fidesz saját halottjának tekinti.

Kriza Ákos

(Nagyvárad, 1965. február 10. – Miskolc, 2021. január 18.)

1983-ban matematika-fizika szakos gimnáziumi érettségit tett, majd felsőfokú tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte. 1990-ben költözött Miskolcra az orvostudományi egyetem elvégzése után, ahol általános orvosi diplomát szerzett. 1994-ben fül-orr-gégészeti szakvizsgát tett és 1995-ig a Diósgyőri Kórház fül-orr-gégészeti osztályán dolgozott klinikai orvosként. Pályafutását később családorvosként folytatta, először a „Békeszálló” melletti Kiss Ernő utcában, majd közel 10 éven át a Martinkertvárosban. 1999-ben megpályázta és megnyerte a Vasútegészségügyi Kht. Miskolci Egészségügyi Központ orvos-igazgatói tisztségét. 1999. november 1-jén állt munkába és polgármesterré választásáig ebben a pozícióban tevékenykedett. 2004 és 2005 között Központi felügyeletet gyakorló orvos-igazgató volt a Vasútegészségügyi Kht. Budapest, alkalmazásában. (Blikk)

Politikai tevékenysége

A politika iránti érdeklődése 1990-ben kezdődött, hivatalosan 1997-ben csatlakozott a Fideszhez. Első politikai megbízatása az volt, amikor a megyei választmányba bekerült. 2002-ben a megyei közgyűlés tagja lett, majd 2002–2006 között az egészségügyi bizottság elnöki tisztét látta el. A polgármesteri címért elsőként 2006-ban indult az önkormányzati választásokon, majd 2010-ben, amikor is a választásokat megnyerte. 2019. augusztus 9-én bejelentette, hogy egészségügyi okokból nem indul újra a 2019-es önkormányzati válasz.

<<FRISS HÍREINK!>>

Orbán Viktor így búcsúzott

“Jól harcoltál, Barátunk! Mindent köszönünk! Isten Veled!”

Kriza

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.