Meghalt Ray Liotta, a Nagymenők sztárja - Városi Kurír

Sorting by

×

Meghalt Ray Liotta, a Nagymenők sztárja

Meghalt 67 éves korában Ray Liotta amerikai filmsztár, Martin Scorsese 1990-es Nagymenők című gengszterfilmjének főszereplője – számolt be róla a Deadline.com hollywoodi portál.

Hirdetés

A színész álmában hunyt el a Dominikai Köztársaságban, ahol a Dangerous Waters című filmet forgatták

Liotta újabban ismét keresett színész lett, a közelmúltban olyan filmeket forgatott, mint A maffia szentjei (Ez a film a Maffiórók – The Sopranos előzmény filmje volt) és a No Sudden Move (2021), valamint a független filmes Spirit Awarddal is kitüntetett Házassági történet (2019).

Ugyan inkább mozis szerepei tették ismertté, de az Apple TV+ Black Bird című sorozatában, és Jennifer Lopez oldalán az NBC Piszkos zsaruk című sorozatában is játszott 2016 és 2018 között.

2005-ben Primetime Emmy-díjat nyert vendégszerepléséért a Vészhelyzetben

Liotta
Ray Liotta, Sara Gilbert és Linda Cardellini. Fotó: Paul Drinkwater/NBCU Photo Bank/NBCUniversal

Legkorábbi szerepei közé tartozik, amikor 1978 és 1981 között Joey Perrini szerepét játszotta az NBC Another World című szappanoperájának nagyjából háromtucat részében.

Karrierje meghatározó szerepe lett Henry Hill gengszter alakítása Martin Scorsese Nagymenők című klasszikusában Robert De Niro és Joe Pesci társaságában. Henry Hill azt mesélte el, hogyan vált bandataggá szervezett bűnözők között.

Arról a bandáról szólt a film, amelyik 1978-ban a New York-i John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtéren véghez vitte a híres Lufthansa-rablást és több mint ötmillió dollárnyi készpénzzel és ékszerrel távozott, melyet a német légitársaság teherraktárában tartottak.

Az alkotást hat Oscarra jelölték,de egyedül Pesci vihetett haza szobrot.

Robert de Niro úgy nyilatkozott: “Nagyon szomorú vagyok, hogy Ray elment. Ő még nagyon fiatal volt ahhoz, hogy elhagyjon minket.”

“Ray Liotta. Ember, csak tavaly tudtuk összehaverkodni. Nagy színész volt. Jó lett volna még együtt játszanunk” – nyilatkozta Jeffrey Wright, a Westworld sztárja.

Liotta 1954. december 18-án született Newarkban, a Miami Egyetemen tanult színészetet, mielőtt megkapta volna az Another World szerepét.

Forrás: MTI

Állva ünnepelte Cannes az Elvis című film két főszereplőjét

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.