Banánköztársaság

Meghalt Schlecht Csaba, Simicska Lajos egykori bizalmasa

Schlecht Csaba

Az Azonnali információi szerint Simicska Lajos egykori bizalmasát, a Fidesz korai korszakának egyik legfontosabb háttéremberét mára virradóra, álmában érte a halál.

Schlecht Csaba két éve kapott agyvérzést, azóta már megrendült egészségi állapottal élt

Schlecht Csaba a Fidesz korai időszakától kezdve a párt holdudvarának egyik meghatározó figurája, Simicska Lajos bizalmasa volt. A kilencvenes években jelentős szerepet vállalt a Fidesz körüli gazdasági birodalom alapjainak lerakásában.

Közös vállalkozása volt többek közt cégben volt Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Kövér Szilárddal (Kövér László testvérével), Stumpf Jánossal (Stumpf István testvérével), és a később a NAV élére került Vida Ildikóval is.

Neve akkor vált közismertté, amikor a Népszabadság 1998-ban tényfeltáró cikket közölt arról, hogy 1995-ben összesen 13 Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török személynek, két évvel később pedig a horvát állampolgárságú Josip Totnak. Őket a magyar hivatalok később éveken keresztül hiába keresték, így nem is tudták behajtani a cégeken köztartozásaikat.

Schlecht Csaba akkor került ismét reflektorfénybe, amikor 2015-ben, miután Simicska szembefordult Orbánnal, őt nevezte ki a Lánchíd Rádió főszerkesztőjévé. 2017 novemberétől a Magyar Nemzet főszerkesztője is volt, egészen a rádió megszűnéséig, illetve a lap kormányközeli tulajdonba kerülésééig. Vezetése alatt a két orgánum a korábbinál lényegesen függetlenebb, objektívabb hangvételű volt.

Forrás: Azonnali.hu

Az olaj-szőke hercegek olajra léptek – a bűnüldözés sarlatánjai 3.

Friss híreink

About Author

Szólj hozzá!