Megint bebukott a kormánymédia egyik fontos bástyája – jogerősen fake news

kormánymédia

Még 2019-ben állította a kormánymédia Gréczy Zsolt DK-s képviselőről, hogy zaklatott egy nőt. A politikus időközben lemondott mandátumáról, hogy tisztázza a vádakat. A kormány média azonban azóta is időről időre felmelegíti a már többször bizonyítottan hazug “hírt”.

Harc a fake news körül

Újra pert nyert Gréczy Zsolt a DK politikusa a Fidesz médiával szemben. A Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, helyreigazításra kötelezve a Ripost című fideszes médiaterméket.

Az alábbi közleményt kell közzétenniük:

„Ismert zenész párját zaklatja Gyurcsány bizalmi embere” című online cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ezt a nőt Gréczy Zsolt a szerelmével üldözi, próbálja magát ráerőszakolni, valamint csábítgatja.”

A fideszes hazugság ismét lelepleződött. Az ítélet jogerős.- írja Gréczy Zsolt az ítéletet kommentálva.

DK: “Újabb jogerős ítélet – Gréczy Zsolt nem zaklatott, a Ripost hazudott”

A Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta az elsőfokú ítéletet.

Nem a politikus az első: Havas vs. Baukó

A “nagy leleplezés”
A közösségi (Baukó Éva szerk.) oldalán “titokban” maradt a híres személy neve, de nem kellett sokat várni ahhoz, hogy az Indexnek “kikotyogja” Havas Henrik volt a gaz támadó. A Velvet.hu még 2011 elején írt arról, hogy Való Világ kamerái előtt így beszélt a békéscsabai hajadon:

“Három hétig dolgoztam az asszisztenseként, ez idő alatt több ajánlatot is tett nekem. Ebédelni, vacsorázni hívott, félreérthetetlen SMS-eket küldött, egyértelmű volt, mit akar.”

Még hozzátette:

” Jól végeztem a munkámat, nagyon-nagyon, nagyon jól! De ő mindennap feltette nekem a kérdést –még diktafonnal is fel akartam venni-, azt akarta, hogy a szeretője legyek. Előtte kirúgta a régi titkárnőjét, aki rosszabbul nézett ki, mint én…..”

Az akkor elmondottak visszhang nélkül maradtak. Most azonban a közösségi oldalon még tovább ment a törtető személyiségjegyűnek is mondott VV Éva:

” És üzenem neki: tudom, hogy másoknak is tönkretetted az életét! Eddig én féltem. Már nyolc éve élek ebben, most átadok neked belőle egy kicsit…”  (Városi Kurír 2017. 12.06.)

kormánymédia

 

1 Response

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.