Megint bebukott a kormánymédia egyik fontos bástyája – jogerősen fake news

Még 2019-ben állította a kormánymédia Gréczy Zsolt DK-s képviselőről, hogy zaklatott egy nőt. A politikus időközben lemondott mandátumáról, hogy tisztázza a vádakat. A kormány média azonban azóta is időről időre felmelegíti a már többször bizonyítottan hazug “hírt”.

Harc a fake news körül

Újra pert nyert Gréczy Zsolt a DK politikusa a Fidesz médiával szemben. A Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, helyreigazításra kötelezve a Ripost című fideszes médiaterméket.

Az alábbi közleményt kell közzétenniük:

„Ismert zenész párját zaklatja Gyurcsány bizalmi embere” című online cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Gréczy Zsolt zaklat egy nőt, továbbá valótlanul híreszteltük, hogy ezt a nőt Gréczy Zsolt a szerelmével üldözi, próbálja magát ráerőszakolni, valamint csábítgatja.”

A fideszes hazugság ismét lelepleződött. Az ítélet jogerős.- írja Gréczy Zsolt az ítéletet kommentálva.

DK: “Újabb jogerős ítélet – Gréczy Zsolt nem zaklatott, a Ripost hazudott”

A Fővárosi Ítélőtábla jóváhagyta az elsőfokú ítéletet.

Nem a politikus az első: Havas vs. Baukó

A “nagy leleplezés”
A közösségi (Baukó Éva szerk.) oldalán “titokban” maradt a híres személy neve, de nem kellett sokat várni ahhoz, hogy az Indexnek “kikotyogja” Havas Henrik volt a gaz támadó. A Velvet.hu még 2011 elején írt arról, hogy Való Világ kamerái előtt így beszélt a békéscsabai hajadon:

“Három hétig dolgoztam az asszisztenseként, ez idő alatt több ajánlatot is tett nekem. Ebédelni, vacsorázni hívott, félreérthetetlen SMS-eket küldött, egyértelmű volt, mit akar.”

Még hozzátette:

” Jól végeztem a munkámat, nagyon-nagyon, nagyon jól! De ő mindennap feltette nekem a kérdést –még diktafonnal is fel akartam venni-, azt akarta, hogy a szeretője legyek. Előtte kirúgta a régi titkárnőjét, aki rosszabbul nézett ki, mint én…..”

Az akkor elmondottak visszhang nélkül maradtak. Most azonban a közösségi oldalon még tovább ment a törtető személyiségjegyűnek is mondott VV Éva:

” És üzenem neki: tudom, hogy másoknak is tönkretetted az életét! Eddig én féltem. Már nyolc éve élek ebben, most átadok neked belőle egy kicsit…”  (Városi Kurír 2017. 12.06.)

kormánymédia

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük