BanánköztársaságKiemelt hírek

Megint jöttek, “emlékeztek”…

3mlék

A doni áttörésre “emlékeztek” NER-emberek – nem olyan kihívó arcátlansággal, egyedüliként mintegy újjáépítve a tengelyhatalmi szövetséget, mint az elmúlt években, de azért éppen eléggé gazember módon, hazudozva.

Soltész Miklós államtitkár, Vargha Tamás szintén államtitikár, Spányi Antal NER-es megyéspüspök évek óta főszereplői a “nemzetikeresztény műsornak“, amelynek egyik rendezője – nyilván akaratlanul emlékeztetve arra, kik is a valódi felelősök – idén is a 457. számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat volt.

Megjegyzem:

az emlékkápolna pákozdi elhelyezése azt a sunyi üzenetet közvetíti, hogy a magyar hősiesség szakadatlan történetében 1848-49 és a második világháborúban való magyar részvétel egymás mellé helyezhető, együtt emlegethető

Soltész Miklós igazán “emberségesen”, “meghatóan” beszélt – én legalábbis megkönnyeztem ezt a mondatot:

A körülmények eleve pusztulásra ítélték a kétszázezer embert számláló 2. magyar hadsereget, amelyben honvédek, tisztek, munkaszolgálatosok, egészségügyiek és egyházi emberek is szolgáltak.

<<FRISS HÍREINK!>>

Végre! – kiáltottam föl: hát ide is eljutottunk!

Megvalósult, ha utólag is, a teljes nemzeti egység: a munkaszolgálatosokat is teljes jogú, a honvédekkel, tisztekkel egyenjogú szolgálóként említi a hatalom..! Igaz, van előzmény:

évekkel ezelőtt – hősies áldozatvállalásukért – nekik is odaítélték a Magyar Ökörség Díjat…

Spányi Antal NER-püspök szintén kitett magáért, mondván:

Kötelességnek nevezte az emlékezést azokra a napokra, amelyeken hősök születtek, akik életüket áldozták a nemzetért, családjaikért, és akik szeretteikre és hazájukra gondoltak a legsötétebb órákban is.

Hogy az áldozatok pontosan mire is gondoltak, arról én nem mernék ilyen ájtatosan szónokolni… Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy halálukban, a foglyul ejtettek sanyarú sorsában a valós nemzeti és családi érdekeknek semmilyen szerepük sem volt…

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Ájtatoskodón történelemhamisító, alávaló hazudozás volt az idei “megemlékezés” is. Ám adjunk hálát az Úrnak, hogy legalább bolsevik hordáról most, ha igaz, nem beszéltek, és a kereszténység védelméről is csak nagyon óvatosan…

emlék

 

About Author

Szólj hozzá!