Megint lebukott Orbán cinikus álkeresztény kurzusa - Városi Kurír

Sorting by

×

Megint lebukott Orbán cinikus álkeresztény kurzusa

Orbán Viktor szinte soha nem felejti el megemlíteni, hogy kormánya mennyit tesz világszerte az üldözött keresztényekért. Ez az állítás is hazugnak bizonyul az USA külügyminisztériumának legújabb jelentésére alapozva, hiszen e-szerint Orbán “szíve-csücskén”, Kínában súlyosan üldözik a keresztényeket.

Hirdetés

Keresztények és ujgurok egy csónakban

A washingtoni külügyminisztérium éves jelentésében  keményen odaszól Kínának, amiért jelentősen korlátozza az állampolgárok szabad vallásgyakorlását.

„Kína széles körben kriminalizálja a szabad vallásgyakorlást, illetve továbbra is emberiesség elleni bűncselekményeket és népirtást követ el a muszlim ujgurok, valamint más vallási és etnikai kisebbségi csoportok ellen”

– hangsúlyozta Antony Blinken külügyminiszter.

Totális megfigyelés és elnyomás

Egy másik közlemény szerint Andrew Boyd, a Release International munkatársa elmondta:

„Partnereink szerint az üldöztetés mostanra olyan súlyos, mint  Mao kulturális forradalma  idején 1966 és ’76 között volt. Tekintettel a hongkongi és az ujgur népesség folyamatos elnyomására, a kínai újév miatt fokozott üldözés elkerülhetetlennek tűnik. (…) Nem csak a házi egyházi mozgalom felszámolásának folyamatos kísérleteit láttuk, hanem azt is, hogy Kína egyre nyilvánosabb lépéseket tesz a hivatalosan szankcionált egyházainak bezárása és ellenőrzése felé, beleértve a  betiltásokat is.”

Bob Fu, az Egyesült Államokba kényszerített aktivista azt mondta a témában:

„A digitális önkényuralom egyre nagyobb kihívást jelent. A Kínai Kommunista Párt százmillió arcfelismerő kamerával rendelkezik egész Kínában. Megfigyelnek  minden utcasarkot, templomot  benéznek az épületekben, sőt még a szószéken elhangzottakat is követeik”- olvastuk a Churche Times oldalán.

“Szó, szó, szó”

“Egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját, és megbénítja a karjaikat, „Európában a keresztényüldözés csak emberi jogi kérdés lehet” – mondta Orbán Viktor harciasan 2019-be a Magyarországon rendezett nemzetközi konfarancián, aminek a keresztényüldözés volt a témája. Szerinte akik a keresztényüldözést csak humanitárius problémaként kezelik, azok nem beszélnek arról, ami a legfontosabb. Nemcsak emberek és közösségek, hanem egy egész kultúra áll szervezett támadás alatt, ez pedig a mi kultúránk és civilizációnk, nemcsak Afrikában, de Európában is.”

Ugyanezen a konferencián Azbej Tristan a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője:

 “A világ legüldözöttebb vallása a kereszténység, ezt pedig nem lehet elhallgatni a politikai korrektség szájzárával. Hozzátette: Budapest az üldözött keresztények számára a béke szigete, valamint a keresztény szabadság fellegvára.”

Azóta kiderült, amit már akkor is lehetett sejteni, hogy a kormányzati szájkarate hátterében nincs semmi valós szándék, elhatározás.

Kapcsolódó

 

keresztény

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Megint lebukott Orbán cinikus álkeresztény kurzusa

  • 2021.05.13 - 19:12
    Közvetlen hivatkozás

    Ez a 11 év mióta OV és bandája hatalmon van a legsötétebb időszak Magyarország életében,, szégyen ma magyarnak lenni

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.