A HWSW információi szerint a Telenort felvásárló Petr Kellner üzlettársáé, Daniel Kretínskyé az az energetikai cég, amely hathatós segítséget nyújtott Mészáros Lőrincnek a Mátrai Erőmű megszerzéséhez.

[mnky_ads id=”10551″]

Mészárosnak kell egy mobilhálózat is

Szerdán pont került a Telenor esetleges eladásával kapcsolatos korábbi pletykák végére, hiszen a cseh PPF-csoport 2,8 milliárd euróért bekebelezte a szolgáltató közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot is.

[mnky_ads id=”10552″]

Korábban már felmerült, hogy a magyar céget Mészáros Lőrinc megvenné, sőt, az Index értesülései szerint Mészáros egyik érdekeltsége be is kopogtatott a csehekhez, mondván, ha eladnák a magyar céget, jelezzék, mert érdekelné őket.

A csehektől a felcsúti haverig – segít a jó kapcsolat

A HWSW most saját forrásaira hivatkozva azt írja, továbbra sem kizárt, hogy a jelenleg cseh kézben lévő szolgáltató előbb-utóbb a felcsúti polgármesterhez kerüljön, ugyanis olyan kapcsolatra derült fény, ami több mint gyanús.

A lap azt írja Daniel Kretínskyről, hogy a Telenort felvásárló cseh Petr Kellner „több szálon keresztül is jó kapcsolatot ápoló” üzlettársa, és nem mellesleg többségi tulajdonosa, valamint elnöke az Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) nevű energetikai nagyberuházónak. Ez utóbbi esetben pedig melyik cégről van szó? Arról, amelyik a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Opus Global Nyrt-vel közösen alapított céggel ma megszerezte a Mátrai Erőművet

(Forrás: HVG)

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét