Sorting by

×

“…Megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer Ft-ért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre…” – Ha segíteni szeretnél, de nem tudod hogyan…!

Sok civil egyesület és magánember érzi, hogy segíteni szeretne az Ukrajnából menekülni kényszerülőknek, de nem tudja, hogyan tegye. A Migration Aid felhívást tett közzé, amiben lehetséges megoldási javaslatokat ajánl és az egy nap alatt kialakult problémákra hívja fel a figyelmet.

” …az aktuális helyzetértékelésünk alapján az alábbi feladatok élveznek prioritást, ha segíteni szeretnél….

1. Megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer Ft-ért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre. Szeretnénk ehhez egy alternatívát nyújtani, főleg azoknak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak.

Nagy kapacitású (7-9 fő) gépkocsikat keresünk (sofőrrel), akik akár a helyi vonatállomásra, akár Budapestre tudnak szállítani embereket.

2. Feltölthető (prepaid) üzemanyagkártyákat gyűjtünk, hogy a szállítást felajánlóknak be tudjunk szállni az üzemanyag költségeibe.

Ezeket egyelőre Budapesten lehet leadni.

3. Egyre több ukrán menekültnek nincs szállása. A magyar menekültügyi rendszer kapacitásait az elmúlt években politikai megfontolásból szinte teljesen leépítették, nincs elég befogadó állomás.

Jobb híján civilektől kérünk segítséget: aki fel tud ajánlani szállás lehetőséget, ezt kérjük jelezze nekünk.

Megpróbáljuk úgy megszervezni, hogy a felajánlott szállásokra mi visszük el a határról a menekülteket. Kérjük, hogy az info@migrationaid.org e-mail címre küldjétek, hogy hol található a szállás, ill. hogy hány embert, mennyi időre tudnátok elszállásolni, illetve egyéb megkötéseket. Mivel jelenleg napi több száz e-mailt kell feldolgoznunk, a tárgy rovatban jelöljétek meg, hogy “szállás felajánlás”, ezeket az e-maileket külön kezeljük.

SOS!

Már Budapesten tartózkodó, jelenleg az utcán kóborló ukrán családnak (anya, apa, kisgyerek), illetve két fiatal ukrán fiúnak (18-20 évesek) keresünk szállást.

Mivel ez sürgős, a felajánlást légyszi közvetlenül a +36 30 592 8066-os számon tegyétek meg.

4. Az önkénteseinknek keresünk a határ mentén szállásokat.

4-5 fős csoportokban szeretnénk őket elszállásolni, minél közelebb az egyes határátkelőkhöz. Köszönjük, ha ebben tudtok segíteni.

Egyéb tárgyi adományokat akkor kezdünk csak el gyűjteni, ha az önkénteseink a határon pontosan fel tudják mérni az igényeket (jövő hét eleje).”

A MAZSIHISZ közleménye

“Krízisvonalat hoztunk létre a kárpátaljai magyarság, a zsidó hittestvéreink és minden más, segítségre szoruló ukrajnai menekült számára. Kérjük, segítsenek, hogy eljusson a hír azokhoz, akiknek szükségük van rá! És reméljük együtt, hogy minél hamarabb vége lesz ennek a rémálomnak. Ahogy mindenki, mi is szomorúan és aggódva figyeljük az Ukrajna elleni hadműveleteket. Együttérzünk Ukrajna polgáraival, a kárpátaljai magyarsággal, az ott lakó zsidó barátainkkal. Az együttérzésen túl azonban tenni is szeretnénk valamit. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a JCC Budapest – Bálint Házzal közösen vallási, etnikai hovatartozástól függetlenül segítséget nyújtunk az Ukrajnából menekülteknek.

Az erre a célra működtetett krízisvonal telefonszáma: +36 30 541 8771 E-mail cím: security@mazsihisz.hu (a központban magyar, angol és orosz nyelven is beszélnek).

Kérjük, segítsenek, hogy eljusson a hír azokhoz, akiknek szükségük van rá! És reméljük együtt, hogy minél hamarabb vége lesz ennek a rémálomnak.
The crisis hotline is +36 30 541 8771 or you can contact them at security@mazsihisz.hu (they speak Hungarian, English and Russian in the crisis centre).
Специальная кризисная линия – +36 30 541 8771 или вы можете связаться с ними по адресу security@mazsihisz.hu (в центре говорят на венгерском, английском и русском языках).”

Kapcsolódó

 

"...Megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer Ft-ért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre..." - Ha segíteni szeretnél, de nem tudod hogyan...!

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: ““…Megjelentek a határon a taxis hiénák, akik 150 ezer Ft-ért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre…” – Ha segíteni szeretnél, de nem tudod hogyan…!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.