Megjelentek a határ magyar oldalán a háború taxis-hiénái – Segíthetnek az önkéntes sofőrök!

Vannak akik üzletet csinálnak az ukrán menekülthullámból. A magyar határ mentén megjelentek a taxishiénák, akik elképesztő összegekért szállítják a háború elől menekülőket Budapestre.

Hiéna taxisok

Az ukrán-magyar határon megnövekedett menekültáradattal egyidőben megérkeztek a taxis hiénák is. A Migration Ad nevű civil szervezet szerint a vannak olyan mezítlábas taxisok, akik 150 ezer forintért viszik el a gyalog érkezőket Budapestre.

15 ezer forint pár kilométerért

A Segítségnyújtás (Ukrajna) nevű Facebook csoportban is azt írta egy kárpátaljai magyar, hogy az egyik fiatal fiút, aki a sorozás elől menekült el Ukrajnából egyedül, egy taxis pár 10 kilométert vitte, majd a fuvarért 15 ezer forintot kért.

Önkéntes sofőröket keresnek

A Migration Aid szeretne ehhez egy alternatívát nyújtani, főleg azoknak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Emiatt nagy kapacitású (7-9 fő) gépkocsikat keresnek (sofőrrel), akik akár a helyi vonatállomásra, akár Budapestre tudnak szállítani embereket.

Beszállnak az üzemanyagköltségbe
Feltölthető (prepaid) üzemanyagkártyákat gyűjtünk, hogy a szállítást felajánlóknak be tudjunk szállni az üzemanyag költségeibe. Ezeket egyelőre Budapesten lehet leadni.

Leépítették a menekültügyi rendszert

A szervezet azt írja, hogy egyre több ukrán menekültnek nincs szállása. A magyar menekültügyi rendszer kapacitásait az elmúlt években politikai megfontolásból szinte teljesen leépítették, nincs elég befogadó állomás.

(Forrás)

Orosz-ukrán háború percről percre

 

taxishiéna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük