Megjött a pápa, Isten hozta! - Városi Kurír

Sorting by

×

Megjött a pápa, Isten hozta!

Megérkezett Magyarországra Ferenc pápa, a 84 éves katolikus egyházfő repülőgépe leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Néhány magyar közjogi méltóság és egyházi vezető is köszöntötte a gépről leszálló pápát, aki egy hosszú autókonvojjal tovább indult a Szépművészeti Múzeumba. A konvoj azóta odaért múzeumhoz, Ferenc pápa hamarosan ott találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal.

Hirdetés

Újra magyar földön a pápa

Ferenc pápa a repülőgépen örömét fejezte ki, hogy Isten igéjét hozhatja magával az őt váróknak, írta az MTI. A pápa egyenként köszöntötte az újságírókat a Róma és Budapest közötti repülőúton vasárnap reggel, és azt mondta, tudja, hogy sokan várják. Nagy örömnek nevezte azt is, hogy a pandémia miatt hosszú idő után ismét utazhat. Az Alitalia légitársaság gépén az egyházfőt több mint hetven nemzetközi tudósító kíséri, közöttük öt magyar újságíró van – mondta Matteo Bruni szentszéki szóvivő. A pápa bejelentette, hogy Pietro Marini érsek a NEK mostani zárómiséjén tölti be utoljára a vatikáni ceremóniamester tisztségét, mivel püspöknek nevezték ki. A pápai gép Horvátországon keresztül tette meg az utat, nyolc óra előtt érkezett meg Ferihegyre.

Semjén Zsolt, és Erdő Péter az elsők

A gépről leszállva először Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, majd Erdő Péter bíboros, a magyar katolikus egyház vezetője köszöntötte Ferenc pápát, de a hivatalos tájékoztatás szerint ott volt a kifutópályán Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Ferenc pápa magyarországi programjának legfontosabb pontjai:

  • 08:45 Találkozó Magyarország köztársasági elnökével és miniszterelnökével a Szépművészeti Múzeumban;
  • 09:15 Találkozó a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban. A Szentatya beszédet mond;
  • 10:00 Találkozó a magyarországi egyházak ökumenikus tanácsának képviselőivel és Magyarország zsidó közösségeivel a Szépművészeti Múzeumban. A Szentatya beszédet mond;
  • 11:30 Szentmise a Hősök terén. A Szentatya ünnepi homíliája és Úrangyala imádsága;
  • 14:30 Búcsú ceremónia a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren;
  • 14:40 Indulás repülővel Pozsonyba.

(Az idézett Telex cikk folyamatosan frissül!)

Maga Habsburg Eduárd, Magyarország vatikáni nagykövete twitelte

ki az imént, hogy Ferenc pápa rögtön a leszállás után viccet mondott a Liszt Ferenc reptéren. Nem is akármilyent, hanem a kedvenc magyarviccét. Miszerint:

Miért fogunk magyarul beszélni a mennyországban? Mert egy örökkévalóságig tart megtanulni!

 

Másként a témáról!

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.