Megkezdődik a sz#har dobálás? – indul a második forduló

Ahogy az várható is volt az őt támogató pártok, kivéve a sajátját amelyet magával húzott Márki-Zay támogatói közé lassan éledeznek a pofontól amit Karácsony Gergely dezertálásnak megélt visszalépése jelentett nekik.  Az ellenzéki előválasztás második fordulójával együtt  pedig megindul a sz#har dobálás.

Kunhalmi pöttyentése

Az új helyzet a pártban lévő szavazatokat is megoszthatja Kunhalmi Ágnes szerint.

„Lesznek olyanok, és már látok olyanokat a pártban, akik Dobrev Klárára fognak szavazni. Lesznek olyanok, akik Márki-Zay Péter urat fogják támogatni, és nyilván lesznek jó páran olyanok, akik nem mennek el szavazni”

– vélekedett  az atv híradónak nyilatkozva a társelnök. Azt is hozzátette, hogy semennyire nem lettek bevonva a folyamatba, csupán a döntésről értesítette őket a főpolgármester. Márőedig ha ez az állítás igaz, és miért ne lenne az, akkor a Karácsony Gergely, ikkal, ok nélkül, de semmire nem becsülte az MSZP-t mint egyik jelölölő és támogató pártját, amely vezetésének ezek után érdemes lenne elgondolkodni azon, hogyan jutott ilyen futottak még szerepe Horn Gyula és a lovács László egykori a Magyar baloldalt meghatározó pártja.

A másik nagy vesztes

Csakúgy, mint az MSZP, az LMP is jelölt nélkül maradt a második fordulóban. A zöldpárt – a szocialistákhoz hasonlóan – így is kiveszi részét a szervezésből és a lebonyolításból. Sajnálják azonban, hogy Karácsony után nem látnak zöld jelöltet a porondon.

A kétarcú végkifejlet után

A legkülönösebb talán a Jobbik helyzete, amelynek képviselői nagyon jól szerepeltek, miniszterelnökjelöltjük viszont enyhén szólva sem, és ugyan ez a helyzet a Momentummal is, bár ők a most ” jelöltsemlegest”-t játszó Jobbikkal ellentétbe amely lelkiismereti kérdéssé tette tagjainak és szimpatizánsainak, hogy Dobrev, vagy Márki-Zay, hivatalosan is letették voksukat az utóbbi mellett .

Horn Gábor és a Republikon

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke:

„Ez fölviheti a részvételi arányokat akár 400 es 500 ezer közöttivé is. (…) Tehát én nem számítok arra, hogy nagyon nagy visszaesés lesz. A kérdés az, hogy azok a pártok, amelyek elvesztették a jelöltjeiket, az aktivistáikkal mennyire fognak részt venni a második fordulóban”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Karácsony Gergely bejelentése: némi mérlegelés után, de jó szívvel jelentem be önöknek, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányomat befejezem – Orbán sebtiben reagált!

második forduló

 

3 thoughts on “Megkezdődik a sz#har dobálás? – indul a második forduló

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.