Megkövetem Orbán Viktort! – Ez egy gyönyörű barátság kezdete lehet!

Az utóbbi hónapokban cikkeimben bizony keresetlen szavakkal illettem Orbán Viktor miniszterelnököt. Úgy találtam, hogy önkényes módon, hamis, tudottan téves információk alapján, ostoba és végtelenül önző logika alapján irányítja az országot, s nincs tekintettel a nyomorba sodródó milliókra, a gazdasági versenyképesség csökkenésére, szövetségeseink és nemzetközi szervezetek intelmeire, csak nyomul egyenesen a szakadék irányába.

Ámde

Novák Katalin Fidesz alelnök jóvoltából ország-világ megtudhatta, hogy Orbán Viktor levelet írt Manfred Weber frakcióvezetőnek, amelyben kilátásba helyezte a Fidesz távozását az Európai Néppártból. Ugyanis az EPP belső sza-bályzatának olyas átírására készül, ami nem találkozik a Fidesz egyetértésével, és azt célozza, hogy

„…megkönnyítsék a fideszes képviselők kizárását. – Az üzenet világos és érthető. Ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk“

– írta a Fidesz elnöke. Majd kiemelte, hogy

“…a koronavírus-járvány több százezer európai ember életét követelte az elmúlt évben, a harmadik hullám éppen most érte el az országokat, „borzasztó emberveszteséget és példa nélküli gazdasági károkat okozva. Ezekben az időkben együttműködésre, tole-ranciára és türelemre van szükség, ezért a miniszterelnök szerint nehéz megérteni és elfogadni, hogy a Néppártnak a régóta létező szabályai felülvizsgálata a legsürgetőbb feladat.“

Ez bizony így van,

ezt még a Manfred Weber nevezetű, egyszerű gondolkodású politikusnak is meg kellene érteni.

Megkövetem hát Orbán Viktort, mert feltehetően amit Manfred Webernek ajánl, illetve amit tőle követel, azt a saját politikájában is érvényesíti majd, ha eddig nem is tette.

Karácsony Gergely főpolgármester például már konkrét javaslatot is tett az együttműködésre.

Ezer és egy vitája van Orbán Viktorral, Fürjes Balázzsal és az egész nyavalyás Fidesszel,

mégis felajánlotta a főváros segítségét az oltások beadásának meggyorsítása érdekében. Vagyis szerinte is együttműködésre, toleranciára és türelemre van szükség. Mert ott van például a Magyarországnak járó teljes EU-s kontingens a bizonyítottan hatásos Moderna vakcinából, amelynek nagyjából a felét a kormány nem hívta le – arra hivatkozva, hogy ez a vakcina drága.

Biztosan nem olcsó, de az ára mégis a fele a kínai oltóanyagénak, ráadásul használatát az európai ügynökség engedélyezte, így a Moderna vakcinája iránt sokkal nagyobb a közbizalom, mint a kínai oltás iránt.

És a miniszterelnök pár napja még azt mondta:

a pénz nem számít, ha oltásról van szó. (Mellesleg véletlenül nem az EU fizeti az enge-délyezett vakcinák beszerzését?)

A főpolgármestert az javasolta, ne herdálják el a közpénzeket motorversenyre, vadászati kiállításra és dubai világkiállításra, hanem hívják le a Moderna oltóanyag teljes kontingensét, adják át Budapestnek, s a fővárosi apparátus észszerű rend szerint beoltja a fővárosi lakosokat.

Ha ez megtörténne, a súlyos járványhelyzetben ez igazán lehetne egy gyönyörű barát-ság kezdete – az együttműködés, a tolerancia és a türelem jegyében.

cicaharc felhívás

 

cicaharc, figyelmeztetés

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük