Sorting by

×

Meglepetés is lesz az augusztus 20-i légiparádén!

„Meglepetéssel is készül a Magyar Honvédség az idei augusztus 20-ai budapesti légiparádéra” – nyilatkozta Dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka csütörtökön a Parlamentnél, ahol személyesen is megtekintette az ünnepi parádéra gyakorlatozó pilótákat.

Olyat is lehet majd látni a Duna felett, amit Magyarországon magyar géppel még nem láthattak az emberek.

A vezérőrnagy elmondta: idén augusztus 20-án több mint kétszázan teszik le katonai tiszti esküjüket a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

9 órakor kezdődik a Duna felett tartandó légiparádé

A mintegy háromnegyed órás eseményen szinte a teljes magyar légierő képviselteti magát. Látni lehet majd a honvédség új kiképző gépeit, amelyek elengedhetetlenek a magyar nemzeti pilótaképzéshez. Ott lesz továbbá a Magyar Honvédség helikoptereinek minden típusa, köztük a H145M-es és a Mi-17-es helikopterek is. Az új utasszállító gépek – a Falcon és az A319-es Airbus – is bemutatkoznak, és a levegőben lesznek a Gripenek is – ismertette.

Lesznek „áthúzások” és egyéni bemutatók

“Meg szeretnénk mutatni, hogy mink van és mire képesek a pilótáink”

– fogalmazott a vezérőrnagy, aki azt mondta: szeretné, ha minél többen eljönnének augusztus 20-án a Parlamenthez közösen ünnepelni az esküt tevő fiatal tiszteket, és megcsodálni, hogy mire képesek a pilóták a Magyar Honvédség régi és új eszközeivel.

A Magyar Honvédség parancsnoka kiemelte: meg szeretnék mutatni, hogy azok a haditechnikai fejlesztések, amelyekről az elmúlt években beszéltek, valóban megvalósultak, és hogy ezeket az eszközöket a pilóták, a kezelőállomány képesek mesteri fokon üzemeltetni.

A honvédség H145M-es helikoptere repül a Duna felett az augusztus 20-ai budapesti légi parádé próbarepülése során. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár korábban azt mondta: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3 és fél napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen több száz program lesz, köztük az olyan hagyományos programokkal, mint a zászlófelvonás, a katonai tisztavatás, a honvédségi légi parádé, az állami kitüntetések átadása és az esti tűzijáték.

Az idei augusztus 20-i központi programokról a szentistvannap2021.hu oldalon lehet tájékozódni.

Forrás: honvedelem.hu

 

légiparádé

átver

Egy hozzászólás itt: “Meglepetés is lesz az augusztus 20-i légiparádén!

  • 2021.08.12 - 20:01
    Közvetlen hivatkozás

    Azt hittem OV t kilökik a gépről ejtőernyő nélkül, az lenne az igazi jó meglepetés….

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.