Vannak azért meglepetések a Fidesz országos listáján

Selyemzsinórral ér fel jó pár ősfideszes képviselőnek a szerda este nyilvánosságra hozott országos lista. Így például 24 év után teszi ki egyik legdolgosabb képviselője szűrét a Fidesz.

Miközben például Farkas Flórián biztos befutó helyen van, a biztos kiesők közé tartozik az ősfideszes volt igazságügyi államtitkár, Répássy Róbert, aki nem kevesebb mint 24 évig koptatta a parlament padsorait, de nem biztos a helye az ugyancsak 20 éve frakciótag, listán most csak a 72. Révész Máriusznak és az előtte álló Halász János szóvivőnek, volt kulturális államtitkárnak sem.

Az már kevésbé meglepő, hogy a Fidesz nem foglakozik túl sokat nőügyekkel

Bejutónak tekinthető helyen mindössze hét, az első százban pedig 14 nő szerepel. A rangsorolás szerint például, ha nem nyer egyéniben, akkor búcsúzhat a parlamenttől Csöbör Katalin, Dunai Mónika és Czunyiné Bertalan Judit, és egész biztosan búcsúznia kell Orbán Viktor egyik legodaadóbb hívének, az ennek ellenére mindössze a 266(!) helyre felférő Rónaszékiné Keresztes Mónikának is. (A párt 106 egyéni jelöltje között amúgy hat nő van, a fent említett három közülük a listán is javítja a szebbik nem arányát.)

(Forrás: hvg.hu)

Kapcsolódó:

Íme a Fidesz országos listája!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük