Megorrolt Velence polgármestere, mert kimarad a „buliból”? – Orbán is megnyalná a száját, olyan retorziót talált ki!

A NER-minta legörög minden „szemétdombján kapirgáló” közszolgáig. Esetünkben Gerhard Ákos, Velence polgármestere hitte azt, hogy amíg regnál, az történik fatornyosában, amit akar. Polgármesteri köszöntőjében azt írta: „Városunk Magyarország egyik legkedvezőbb adottságokkal rendelkező tóparti települése, ahol jó élni, és ahová örömmel érkeznek az idelátogatók is…”. Erről megkellene kérdezni azokat, akik 8 kilométeres sétára kényszerülnek fent nevezett sértődöttsége okán.

Miről is van szó?

Az idei EFOTT fesztivált a Velencei tó partján lévő Sukorón szervezik, pontosabban Sukoró szélén, így a fesztivál területére valójában Velence város felől lehetne a legkönnyebben bejutni. Velence vezetése viszont megmakacsolta magát, és ahogy az önkormányzat Facebook posztjából kiderül, lezárta a Velencéről a fesztiválra vezető legrövidebb utat.

Ez azt jelenti, hogy közel 8 kilométeres kerülővel lehet csak Sukoró felől bejutni az augusztus 11 és 15 között megrendezendő EFOTT-ra.

Az EFOTT korábban Velencén volt,

idén pár száz méterrel költözött csak arrébb, de így a helyszíne már Sukoró. És ahogy Velence önkormányzata írja,

„az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Város Önkormányzatát. A megbeszélések Velence Város Önkormányzatának kezdeményezésére indultak el idén nyáron. Az önkormányzat szándéka ugyanis a méltányos feltételek melletti megegyezés volt.”

Velence vezetése hamar leszögezte, hogy a fesztiválra vezető Evezős út nem képes kezelni azt, hogy napi 30-35 ezer ember használja az EFOTT-ra jövet-menet,

„ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át.”

Ezért meg akart állapodni a szervezőkkel és Sukoró vezetésével, hogy szabályozva legyen a bejutás az EFOTT-ra, a tárgyalófelekben viszont nem volt megállapodási szándék.

Ezért Velence egyszerűen lezárja az Evezős utat.

Az önkormányzat jelezte: még tárgyalnának, ha…. már megint a mocskos anyagiak!

Az EFOTT szervezői videóüzenetben reagáltak a velencei önkormányzat bejelentésére. A videóban Maszlavér Gábor szervező azt mondja,

a leghatározottabban visszautasítja, hogy a szervezők ne lettek volna készek a kompromisszumra, és 2019 óta keresték az egyeztetési lehetőséget az önkormányzattal.

Azt is mondja, hogy

2021-ben szerették volna a 2019-es ár másfélszereséért bérbe venni azt a velencei területet, ahol legutóbb megszervezték a fesztivált, Velence viszont több mint tízszeres áremelést szerettek volna. A szervezők szerint emellett jogszerűtlen és balesetveszélyes az útlezárás.

Forrás

A Velencei-tó bővelkedik „emberbarát polgármesterekben”

Többször foglalkoztunk a Gárdonyi Közlöny nyomán a térséggel, ebből szemezgettünk:

 

velence

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük