Mégsem halálosabb a coronavírus brit-variánsa, de itt a legújabb, Tirolból!

A koronavírus  Ausztriát  is  letaroló  úgynevezett brit variánsa fertőzőbb ugyan az eredeti vírusnál, de nem halálosabb. A  meglepő információt a kutatók  kedden jelentették meg a “The Lancet Infectious Diseases” és a “The Lancet Public Health” folyóiratokban. Sajnos azonban szinte ezzel egy időben jelezték a legújabb tiroli-variáns feltűnését.

Megdőlt az eddigi hiedelem a brit-variánsról

Korábban feltételezhető volt, hogy a brit-variáns nemcsak könnyebben terjed, mint a Wuhanban felfedezett vírus vad formája, de magasabb betegekhalálhoz is vezethet. Vizsgálatukban a University College London kutatói PCR-teszteket használtak a fertőzöttek vírusterhelésének vizsgálatára, valamint az ebben az időszakban bekövetkezett súlyos lefolyások és halálozások értékelésére. Az úgynevezett brit-variánssal  fertőzötteknél magasabb vírusterhelést találtak. A Covid-19 miatt elhunyt betegek aránya azonban nem nőtt a változatban.

 

halálosabb

 

A vizsgálatok folytatódnak

A “The Lancet” folyóiratban megjelent másik tanulmány a Covid-betegek tüneteit értékelte, akik egészségügyi rendszeren keresztül jelentették őket. A génszekvenálás segítségével azt is meghatározták, hogy az érintett a koronaváltozat milyen betegségekben szenved. Ez a tanulmány sem talált szignifikáns különbséget a betegség súlyosságában, vagy a fertőzés kimutatható hosszú távú hatásaiban. A kutatók azonban a brit változat R-értékének jelentős növekedését tapasztalták, amely a pandémia kialakulását írja le. Ez a változat a megnövekedett átviteléért is felelős.

Mivel a vizsgálatokat tavaly télen végezték Londonban és Dél-Angliában, ahol a brit-variáns ekkor gyorsan terjedt, a kutatók jól összehasonlíthatták a két változatot. A tudósok azonban elismerik, hogy további vizsgálatokra van szükség az eredmények további megerősítéséhez.

Most érkezett!

Új vírusmutációt fedeztek fel Tirolban, Lienz körzetben.

Előfordul, hogy a már beoltott emberek is megbetegszenek. Gernot Walder kelet-tiroli virológus  meghúzta a vészharangot, mert az új Corona-változat alááshatja az oltás által nyújtott védelmet.

-írta meg kedden reggel az oe24 osztrák portál.

Kapcsolódó

halálosabb

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük