Mégsem vagyunk “kihűlt magyarok” országa – csak az a fránya lázmérő krepált be

Emlékeznek még a szerdán felröppent hírre, miszerint a debreceni repülőtéren sorban a kihűlés határát súroló hőmérsékletet mértek az Olaszországból érkező utasoknál? Kiderült, hogy az eszköz rossz volt, de éberék, ahogy észlelték, lecserélték, úgyhogy újra: no para.

Ahogy észlelték…..

A Milánóból érkező utasoknál használt lázmérők közül az egyik irreális értékeket mutatott. A reptér szerint,

amikor ezt észlelték, egy másikkal folytatták a vizsgálatokat. A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren az előírásoknak megfelelően zajlott az utasok vizsgálata

– reagált a repülőtér a sajtóban megjelent hírekre az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A kihűlés határán…..

Arról írt a Portfolio szerdai cikkében, hogy teljesen irreális értéket mutattak azok a hőmérők, amelyekkel a Debreceni Nemzetközi Reptéren a Milánóból érkező utasok testhőmérsékletét mérték.

koronavirus-debrecen
fotó: portfolio.hu

A helyszíni beszámolók, illetve hírügynökségi fotók tanúsága szerint

egy hétfőn Milánóból Debrecenbe érkező repülőgép utasainál a kötelező ellenőrzésnél 32-33 fokos testhőmérsékletet mutattak a hőmérők.

Közleményükben azt írták, hogy

a reptérre február 25-én éjjel negyed egykor érkezett menetrend szerinti milánói járat utasait a koronavírus olaszországi terjedése miatt a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársai vizsgálták meg.

Azt állítják, a vizsgálathoz több különböző típusú hőmérőt használtak

Amikor a jelenlévő orvosok érzékelték, hogy az egyik műszer rossz értéket mutat, annak használatát befejezték és egy másik, helyes értékeket mutató hőmérővel folytatták az utasok vizsgálatát.

A gép összes utasát és a személyzetet is megvizsgálták, állapotukról adatlapot vettek fel, amelyen rögzítették a testhőmérsékletüket is.

A szakemberek szerdán valamennyi érintett utassal telefonon is felvették a kapcsolatot, és

meggyőződtek arról, hogy hétfő óta senki nem lázasodott be

– áll a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük