Megsértődne, ha alkalmatlan lenne katonának? Németh Szilárd “élethosszig tartó” behívhatóságról álmodik?

Németh Szilárd, most éppen a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkár minőségében azt vizionálja, hogy a 40 – 50 közötti igaz magyar vérig sértődne, ha nem hívnák be katonának, amikor Orbán azt mondja, hogy “elfogyott a regimentje”.

A ballibek megalázták az érett magyart…..

Érdekes eszmefuttatást (?) közölt a Magyar Idők Németh Szilárddal annak kapcsán, hogy kedden szavaz a parlament a hadkötelezettség 50 évre emeléséről.

„A 40 és 50 év közöttiek korosztálya a legnagyobb létszámú. A népi bölcsesség úgy tartja, ekkorra válnak férfivá az ifjak. Nekik nehezen tudná bárki is bebizonyítani, sőt egyenesen sértésnek vennék azt, hogy háborús védelmi helyzetben egy 45 éves magyar ember alkalmatlan lenne arra, hogy megvédje családját, otthonát, hazáját.”

Erről azért érdemes lenne nemzeti konzultálni egyet. Valahogy így szólhatna:

Ön sértésnek venné, ha a megválasztott kormány úgy vezetné az országot, hogy Ön nyugodtan dolgozhasson, élhessen, boldogulhasson benne?

vagy

Szeretné, ha élete derekán olyan helyzetet idézne elő az ország vezetése, hogy önnek karddal, puskával kelljen harcolni Európa közepén miatta?

Élőerős védelem

“Európában egyetlen országban sincs 40 évben maximálva a behívhatóság korhatára, ezt szintén a hazai baloldal szabta ilyen alacsonyra. Mindenhol magasabb, például Csehországban, Ausztriában, Dániában 50, Romániában 55, Finnországban és Lengyelországban 60, Szlovéniában pedig 63 év a korhatár. Le kell szögezni: erős hadsereg nélkül nincs erős ország. Az pedig 2015-ben, a tömeges bevándorlás idején már bebizonyosodott, hogy az illegális migráció a jogi és műszaki határzár mellett az élőerős védelemmel, a határvadászok mellett a hadra fogható honvédjeink határra vezénylésével állítható csak meg”

A folytatásban: magyar kézbe magyar fegyvert, magyar fegyverbe magyar töltényt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük