Megszavazta a Fidesz az Európai Parlamentben az orosz befektetési bank kitiltását és a paksi bővítés leállítását! – Deutsch Tamás cáfol, Ujhelyi bizonyít….

Az Európai Parlament állásfoglalást fogad el az orosz agresszióval szemben a mai plenárison, és a módosítók között több olyan is volt, amelyeket magyar ügyeket is érintenek.

Ujhelyi István szocialista EP-képviselő szúrta ki, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői ezek közül többet meg is szavaztak.

Az egyik ilyen módosítás ezt írja:

haladéktalanul tiltsák be az orosz ellenőrzés alatt álló alapok és bankok, például a Nemzetközi Beruházási Bank unióbeli működését

A másik módosítás a paksi bővítésre is vonatkozik:

Szüntessenek be az Oroszországgal a nukleáris területen folytatott minden együttműködést, különösen a Roszatommal és leányvállalataival való együttműködést, így az Oroszországgal a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében folytatott együttműködést, valamint szüntessék meg vagy vonják vissza a Roszatom valamennyi leányvállalatának működési engedélyét.

Az állásfoglalás szövegében szerepel még egy kitétel, amely a letelepedési kötvényekről szólt:

Az EP felhívja a tagállamokat és a befektetési rendszerek révén tartózkodási engedélyt biztosító szövetséges országokat, hogy vizsgáljanak felül az ilyen tartózkodási jogállással rendelkező minden kedvezményezettet, és vonják vissza a vagyonos orosz magánszemélyek és családtagjaik, különösen a szankcionált magánszemélyekhez és vállalatokhoz kapcsolódó kedvezményezettek tartózkodási engedélyeit

Ez egyébként csak egy állásfoglalás, a gyakorlatban senkit nem kötelez semmire, de erőteljes politikai váltás ez a kormánytól.

Deutsch Tamás nem az a mozit nézte….

“Természetesen nem. Ennyi😎”

– ezt válaszolta Deutsch Tamás EP-képviselő az atv.hu-nak arra, hogy valóban megszavazták-e az EP-ben a Paks2 leállítását a fideszes képviselők, és a Nemzetközi Beruházási Bank, az úgynevezett “kémbank” kitiltását, ahogy azt Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő posztolta ma délután a Facebook oldalán.

„Ujhelyi reggel azt hazudta, hogy a Fidesz nem fogja majd megszavazni az ukrajnai háborús konfliktussal kapcsolatos EP határozatot. Megszavaztuk.
Ujhelyi este azt hazudta, hogy “támogatta a Fidesz a Paks2 leállítását”. Ellene szavaztunk.

Nem támogattuk a határozat azon részeit, amelyek a magyar ellátásbiztonságot veszélyeztethetik.

Már csak az a kérdés, hogy Ujhelyi éjjel mit fog hazudni?! Mert ők továbbra is hazudnak reggel, éjjel meg este. Ennyi.”

Ujhelyi reakciója:

„Deutsch Tamás szerint hazudok arról, hogy megszavazták a szankciókkal teli állásfoglalást, benne a Roszatommal kapcsolatos rendelkezést. Ezek meg a fideszesek igenlő szavazatai a teljes dokumentum végszavazásánál. “Ennyi.”

Orbán Viktor a Paks2-ről vasárnap az M1-nek adott interjújában azt nyilatkozta, hogy marad

„Olyasmit indítványozni, aminek a végén mi fizetjük az árát, nem bölcs dolog”

– utalt a miniszterelnök a Paks 2-beruházásra és az energiapolitikára.

„Amíg én vagyok a miniszterelnök, nem érintik a szankciók a rezsicsökkentést”

– szögezte le a miniszterelnök. Egy kormányzati forrás a portálnak kedd délután

“nemmel”

válaszolt arra, hogy tervezik-e a Paks2 leállítását.

Kapcsolódó

 

Megszavazta a Fidesz az Európai Parlamentben az orosz befektetési bank kitiltását és a paksi bővítés leállítását

2 thoughts on “Megszavazta a Fidesz az Európai Parlamentben az orosz befektetési bank kitiltását és a paksi bővítés leállítását! – Deutsch Tamás cáfol, Ujhelyi bizonyít….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük