Sorting by

×

Megszólalt a Raiffeisen Bank: rémhír, ami terjed…..!

A Raiffeisen Bank a beérkezett sajtóérdeklődésekre reagálva a Magyar Nemzeti Bank ma reggeli nyilatkozatával összhangban megerősíti, hogy likviditása bőséges, tőkehelyzete kiváló, működése zavartalan – tette közzé péntek délután a magyar Raiffeisen Bank.

A Raiffeisen Bank International hitelminősítését, stabilitását egy napon belül két nemzetközi hitelminősítő is megerősítette (S&P, Moodys)

„Az elmúlt néhány napban bizonyos csatornákon ezzel ellentétes, megalapozatlan információk terjedtek. A Raiffeisen Bank az ilyen információk szervezett terjesztőivel szemben megtette a rendőrségi feljelentést rémhírterjesztés miatt”

– írta közleményében a Raiffeisen Bank. A magyar Raiffeisen szerint az elmúlt néhány napban bizonyos csatornákon ezzel ellentétes, megalapozatlan információk terjedtek.

A Raiffeisen Bank csütörtökön tette közzé,

hogy kiemelkedő profittal zárta a tavalyi évet, továbbra is erős a hitelezés és dinamikusan nőtt a betétállomány is. A növekedés 2022-ben is hasonló ütemben folytatódik. A bank tőkehelyzete stabil, likviditása az MNB elvárásait is többszörösen meghaladja, az orosz-ukrán konfliktus nincs közvetlen hatással a hazai pénzintézetre – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.

Zolnai György, a bank vezérigazgatója egyenesen úgy fogalmazott, hogy

„fantasztikus évet zártunk, a magyar Raiffeisen Bank 2021-ben több, mint 36 milliárd forint eredményt ért el, ami története során egyedülálló és az előző évhez viszonyítva 150 %-os növekedést jelent”.

A hitel-betét arány 56%-volt a tavalyi év végén (vagyis közel kétszer annyi betét van, mint hitel), ami azt mutatja, hogy a betétek aránya dinamikusabban nőtt, mint a hitelállomány. A tőkearányos jövedelmezőség duplájára, 15%-ra emelkedett. A tőkemegfelelési mutató 22,43% volt, ami jelentősen magasabb a szabályozói elvárásnál.

A bank jól tőkésített, a jelenleg zajló orosz-ukrán konfliktus nincs közvetlen hatással a működésére, mivel a Raiffeisen Bankcsoportban minden leánybank országonként teljesen önfinanszírozó. A magyar Raiffeisen Bank nagymértékű, az MNB elvárásait többszörösen meghaladó, folyamatos likviditással rendelkezik.

A lakossági ügyfeleket tekintve

továbbra is nagy volt az érdeklődés a személyi kölcsön és a jelzáloghiteltermékek iránt, ide érve az államilag támogatott konstrukciókat is. A Raiffeisen Bank a piacnál nagyobb mértékű gyors növekedést tud felmutatni a lakossági hitelezésben. A vállalati területen továbbra is vezető szerepet tölt be a bank az export, a strukturált és treasury szolgáltatások nyújtásában és finanszírozásban, az NHP és Széchenyi programok biztosításában. Ebben a szektorban a bevételek közel 30%-kal nőttek.

Johann Strobl, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója kedd esti befektetői tájékoztatóján elmondta:

nem lát egyetlen olyan forgatókönyvet sem, amely arról szólna, hogy a bankcsoport oroszországi érdekeltsége akár csak veszteségessé tudna válni, kivonulást pedig egyáltalán nem terveznek. Az orosz bank közel teljeskörűen, a szankciók figyelembevételével működik. Ukrajnában az alapvető működést a konfliktus sújtotta övezetekben is biztosítják. A bank magyarországi dolgozói a konfliktus által nem érintettek, de folyamatosan figyelik az eseményeket, nyíregyházi és debreceni helyszíneken is koordinálják a segítségnyújtást.

Kapcsolódó

 

Megszólalt a Raiffeisen Bank: rémhír, ami terjed.....!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.