Semjén Zsolt kétes svédországi vadászatának ügye tovább gyűrűzik. Jelentkezett a lelőtt állat gazdája, aki azt állítja, hogy nem adott engedély a kilövésére. 
[mnky_ads id=”10551″]

Rendőrségi feljelentés

Ahogy azt a Városi Kurír elsőként megírta, a svéd Aftonbladet utánajárt, hogy hol és milyen körülmények között zajlott az elhíresült vadászat. Az újabb fejlemény, hogy megtalálták a kilőtt állat gazdáját, aki azt állítja, hogy övé volt az a rénszarvas, amit a fotók tanúsága szerint Semjén egyik vadászatán lőtt agyon, majd vittek el helikopterrel egy kötélen lógatva.

Semjént meghosszabbították Svédországig – kiderítettük a vadászkaland pontos helyszínét!

 

„Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője.”

Niklas Jonsson elmondta, hogy körülbelül 300 példánya van, ezek nagy területen vándorolnak, ezért nem lehet feltétlenül észrevenni, ha valamelyik hiányzik a csordából. Maga sem tudja, mikor tűnhetett el a kérdéses rénszarvas. Azt ígérte, feljelentést tesz a rendőrségen.

[mnky_ads id=”10552″]

Vadászat, vagy inkább mészárlás?

A rénszarvasok kilövését ugyanis eleve nagyon szigorúan szabályozzák, már csak azért is, mert a vadon már nem élnek rénszarvasok Svédországban, így amit Semjén kilőtt, az valószínűleg háziállat volt.  A számik ősszel, mikor beterelik a rénszarvasokat, és kiszelektálják a csordából a nagyobb bikákat, amiknek a húsa rossz ízű a bőgés után, gyakran adnak el kilövési engedélyeket az állataikra a vadászni vágyó turistáknak, azonban az ilyen engedélyekkel való kereskedelem is szigorúan szabályozott.

A vadászat alapelvei elmondja: Major Tamás (Hobo Blues Band Vadászat 1984)

Az Aftonbladet elérte a helikopteres céget is, ami szerint a magyar szervezőé a felelősség, egy svéd cég ilyesmiben nem venne részt. Farkas József egyelőre tagadja, hogy ő szervezte volna a vadászatot, annak ellenére, hogy ő is látható a vadászatról készült fotókon.
[mnky_ads id=”10553″]
(forrás: 444/ Aftonbladet)

Semjén, az állat(kert)barát

Semjén háziasított rénszarvast lőtt le?

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét