Megszólalt a Szájer-botrányról polgári hírszerzésért felelős államtitkár! – Jobb későn, mint…?

Vargha Tamás államtitkár az Exkluzív című műsorban beszélt a koronavírus-járványról, a Szájer-botrányról és a migrációról is.

“Nincs szerepe…”

„Nincs szerepe a magyar polgári hírszerzésnek egy európai parlamenti képviselő sem átvilágításában, sem megfigyelésében, sem követésében. Ez nem feladata az Információs Hivatalnak”

– mondta Szájer József botránya kapcsán Vargha Tamás a Spirit FM Exkluzív című műsorában. A Külgazdasági és Külügyminisztérium polgári hírszerzésért felelős államtitkára elmondása szerint az Európai Parlament biztonsági szolgálatának lenne ez a feladata. Vargha Tamás arról is beszélt, hogy

ha egy ellenérdekelt szolgálat a magyar külképviseleteket megkörnyékezi, akkor van a magyar polgári hírszerzésnek feladata.

Az államtitkár elmondása szerint újrarendeződést láthatunk a világban, mindenki igyekszik közelebb húzni magához az érdekeltségeit. Mint mondta, az ő feladataik is felértékelődnek.

„Riválisok vagyunk, még akkor is, ha van egy Európai Unió, ezen belül van egy V4-ek együttműködés. Ettől függetlenül bizonyos területeken van verseny és az információ nagyon fontos”

Megy tovább az ügy felgöngyölítése….

A Központi Nyomozó Ügyészséghez továbbította Tényi István beadványát Polt Péter legfőbb ügyész. Tényi azért tett feljelentést, mert a belga rendőrség szerint Szájer József fideszes, később lemondott EP-képviselő hátizsákjában drogot találtak, amikor menekülni kényszerült a kijárási tilalom idején megrendezett brüsszeli szexpartiról. Szájer később tagadta, hogy lett volna nála kábítószer. Szájer később a Fideszből is kilépett.

Növekvő érdeklődés

– fogalmazott. Az államtitkár szerint az elmúlt 10 évben Orbán Viktor vezette kormánynak az unión és a világban elfoglalt szerepe nagyságrendileg megváltozott.

„Egy változó világban egyre fontosabb szerepet játszik egy miniszterelnök és az általa vezetett ország, akkor nyilvánvaló, hogy azoknak az országoknak az érdeklődése, amelyek információt szeretnének szerezni, meg fog nőni”.

Vargha a koronavírussal kapcsolatban arról beszélt, hogy a szolgálatuk legelsőként jelentett erről tavaly. Az Információs Hivatalnak is koronavírussal telnek a mindennapjaik.

Ukrán helyzet

Az ukrán helyzettel kapcsolatban arról beszélt az államtitkár, hogy nem értik, miért lépnek fel magyar politikusokkal és magyar emberekkel szemben erőszakos módon. Vargha szerint

rengeteget tudnánk segíteni az ukránoknak, mint ahogy Horvátországnak is segített Orbán Viktor.

Migráció

Az látható, hogy a balkáni a fő útvonal a migráció szempontjából.

„Nem gondolhatjuk azt, hogy csak azért, mert járvány van, ez megszűnt”

– mondta. Vargha arról is beszélt, hogy sokan jönnek, kreatív megoldásokat, „mindenfélét” találnak ki. Hozzátette: ha jobb lesz az idő, még erősebb lehet a nyomás, nem csak Magyarországon, Európában is.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg.

Forrás

Egy hozzászólás itt: “Megszólalt a Szájer-botrányról polgári hírszerzésért felelős államtitkár! – Jobb későn, mint…?

  • 2020.12.30 - 13:51
    Közvetlen hivatkozás

    Hat keves ekkora barom szaladgal ma a politikaban! Es ezt el tudta mondani rohoges nelkul? Me’g hogy nem figyeli a magyar titkosszolgalat a kinti politikusainkat! Tenyleg? Es ha valami balhe van, akkor megis ki a loszar fogja oket megsegiteni? Szomoru, hogy ennyire hulyenek nezik az embereket!….:(

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük