Ennyi! Megszüntették Bige László -"a magyar nábob"- háziőrizetét - Városi Kurír

Sorting by

×

Ennyi! Megszüntették Bige László -“a magyar nábob”- háziőrizetét

December közepén vették őrizetbe, majd házi őrizetbe került az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó, a hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsított Bige László, akinek háziőrizete a közelmúltban véget ért – tájékoztatta Bige egyik jelentős cége, a Nitrogénművek Zrt. a közvéleményt.

Hirdetés

Bebukta az ügyészség

Az MTI által is közölt közlemény alapján Bige 2021. április 28-tól, a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján nem áll semmiféle kényszerintézkedés hatálya alatt. Úgy jutott el idáig, hogy bő egy hónappal korábban, március 11-én indítványozták a kényszerintézkedés megszüntetését, ez alapján a Nyíregyházi Járásbíróság március 24-én ezt meg is lépte – csakhogy az ügyészség fellebbezett, majd kérte a házi őrizet meghosszabbítását. Az illetékes járásbíróság ezt elutasította, majd ez ellen is fellebbezett az ügyészség. Végül a Nyíregyházi Törvényszék a két ügyészi fellebbezést elutasította, és helybenhagyta a járásbíróság döntését.

„A Nitrogénművek Zrt. továbbra is teljes mértékben megbízik az igazságszolgáltatás döntéseiben, és minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben. A döntés eredményeként, Bige László semmilyen tekintetben nincs korlátozva abban, hogy kiemelkedő üzleti tevékenységét a továbbiakban eredményesen folytathassa”-olvasható a közleményben.

Az ügyészség gyanúja szerint Bige több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy közben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét.

Kézről kézre?

Az ügyészség korábbi közleményében az áll, hogy a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított egyik cége 2018 előtt, éveken át nagy mennyiségben állított elő a mezőgazdaságban felhasználható terméket, ezek egy részét utasítására valótlanul selejtesnek minősítették, és csökkentett áron adták el a kereskedőknek.

Az egyik ilyen kereskedőcég szintén a vállalkozó érdekeltségébe tartozott. A kereskedők ezt követően piaci vagy ahhoz közeli áron értékesítették a terméket a végfelhasználóknak. Az egyik kereskedőcég vezetőjével megállapodott abban, hogy valótlanul selejtesnek minősített terméket fog neki eladni, aki azt tovább értékesíti a végfelhasználóknak, az így keletkezett vételár egy bizonyos részét azonban készpénzben visszaadja. Összesen több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt vett át így a gyanúsított az üzletfelétől az évek alatt-fejeződik be a Telexen Iván-Nagy Szilvia cikke.

Bige László összegző

 

bige László

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.05.07 - 07:36
    Közvetlen hivatkozás

    Itt csak az lehet, hogy fosnak attól, amit Bige mondott, hogy lebuktat pár embert, vagy nem találtak ellene semmit. Nem is értem Bigét, mi az hogy csak úgy meggazdagodott, a fidesz nélkül?:) De Bige már régebben is azt mondta, hogy szemet vetettek a cégére. Ez nagyon valószínű, mert ezeknek minden kell. Ilyen az állandóan pénzre, minél több pénzre vágyó maffia-kormány

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.