Megtudhatja, mennyi közforintért úszik fényárban a Puskás Aréna! – Ön szerint hihető a matek?

Mint arról beszámoltunk, a nemzeti tizenegy otthonának számító és ezen felül turisztikai látványosságnak kikiáltott Puskás Aréna átadása óta kivilágítva várja a rácsodálkozókat.

Ennyit a hülyének is megér….

A jobbikos Lukács László György kérdezett rá, hogy mennyibe kerül a Puskás Aréna folyamatos kivilágítása, ki fizeti a számlát. Az ellenzéki politikus azt feltételezte, hogy ez

„minden bizonnyal tetemes összeget emészt fel”.

Tekintettel arra, hogy meglehetősen szokatlan, hogy egy ekkora létesítményt akkor is kivilágítanak, amikor abban semmi nem történik, érdemes utánanézni.

Az alábbiakra várt választ:

  • Ki fizeti a Puskás Aréna kivilágításával kapcsolatos költségeket?
  • Mekkora becsült, vagy tényleges napi, vagy havi költséget eredményez a létesítmény sportrendezvények nélküli mindennapos kivilágítása?
  • Mennyibe került a létesítmény átadása óta annak éjjel-nappali megvilágítása vagy várhatóan mekkora lesz ennek a költsége?

” a Puskás Aréna turisztikai látványosság….”

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában azt írta, hogy

a Puskás Aréna turisztikai látványosság.

Szerinte arról eddig politikai konszenzus volt, hogy

a városképet meghatározó középületek díszkivilágítást kapnak, éppen ezért nincs semmi különös abban, hogy a stadion fényárban úszik, egyébként pedig nincs is „éjjel-nappal kivilágítva. A díszkivilágítás ugyanis – nevéből következően – sötétedés után éjfélig, vagy az éppen
aktuális rendezvény végéig tart”.

A fényár ára

A díszkivilágítást 560 energiatakarékos és költséghatékony LED-világítótest biztosítja. Az államtitkár úgy számol, hogy ennek

átlagos költsége várhatóan nem haladja meg a napi 7.000 forintot. A díszkivilágítás költségeit az Aréna bérleti díjai tartalmazzák – azaz saját bevételekből fedezik –, így azt az események megrendelői fizetik.

Orbán Balázs szerint

a városképet meghatározó ikonikus épület megérdemli, hogy méltó díszkivilágítása legyen, különösen, ha nemzeti színű kivilágítást kap.

Mint írta,

minden bizonnyal csak a Jobbik régóta tartó identitásválságának újabb jele, hogy a pártot zavarja ez.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük