Sorting by

×

Megújul a Facebook – Zuckerberg hétfőn csodákat jelentett be

Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója hétfőn bejelentette, hogy a vállalat olyan audio funkciókat fejleszt, amelyek segítségével a felhasználók valós időben beszélgethetnek másokkal. Az  új  funkciókat a Facebook csoportokon belül vezetik be először. Jön a Facebook Tik Tok-ja is.

Az újra felfedezett hang, mint vivő közeg

Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója hétfőn bejelentette, hogy a vállalat olyan hangfunkciókat épít, amelyek segítségével a felhasználók valós idejű beszélgetéseket folytathatnak másokkal, hasonlóan a Clubhouse alkalmazáshoz, amely az év elején sok  vitát váltott ki  Szilícium-völgyi körökben .

″Úgy gondoljuk, hogy a hang természetesen első osztályú közeg is lesz, és mindezeket a termékeket ezen az egész spektrumon fel kell építeni”

– mondta Zuckerberg hétfőn Casey Newtonnak a Sidechannel Discord szerveren.

Az új funkció neve Live Audio Rooms, és a vállalat arra számít, hogy már ezen a nyáron mindenki számára elérhető lesz a Facebook alkalmazásban és a Messengerben – közölte a társaság egy blogbejegyzésében .

A vállalat a Facebookon már el is kezdte tesztelni az élő audio szolgáltatás a csoportokon belüli  chat szobákban .

″Ha Önnek már vannak olyan közösségei, csoportjai, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy összejöjjenek és legyenek chat szobáik, ahol beszélgethetnek, akkor a jelenlegi fejlesztés  ez nagyon hasznos dolog lesz”

– mondta, az elnök

A Facebook tervei szerint akár egyedi vásárlás, akár előfízetés útján is hozzájuthatnak az új fejlesztésekhez. Csak az a biztos, hogy az aékotók komoly nyereségre számíthatnak a bevezetést követően.

Tik-tok csak hangban

Zuckerberg

azt is bejelentette hogy a Soundbites nevű hamarosan megjelenő terméket, rövid formájú hangklipeket, például poénokat is közvetít majd, de  a felhasználók hírcsatornákat is követhetnek vele.  A Facebook egy algoritmust használ annak meghatározására, hogy az egyes felhasználók mely hangfájlokat játsszák. A vállalat olyan hangszerkesztő eszközöket is fejleszt, amelyekkel hangot lehet előállítani a Soundbites számára.

Végül a Spotify-val való integráció lehetővé teheti a zenészek számára, hogy könnyebben megoszthassák zenéiket a közösségi hálón, és lehetővé tegyék a felhasználók számára, hogy könnyedén zenéljenek a közösségi hálózaton belül – mondta Zuckerberg. Az integráció a Facebookon belül a Project Boombox néven ismert.

“Tizenhat éve, amikor először útjára engedte a Facebookot, egyáltalán nem gondolta az akkor húszéves Mark Zuckerberg, hogy közösségi oldala a világ egyik leggazdagabb emberévé teszi, cége pedig az öt technológiai nagyhatalom egyike lesz.”

“Akinek ennyi jó kevés azt érje gáncs és megvetés!”  (W.A. Mozart)

(CNBC)

Kapcsolódó

 

Zuckerberg

átver

Egy hozzászólás itt: “Megújul a Facebook – Zuckerberg hétfőn csodákat jelentett be

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.