BanánköztársaságKiemelt hírek

Lendvai Ildikó: igyekszem igazságosan, egyenlő arányban megutáltatni magamat mind a két miniszterelnökjelölt híveivel!

Lendvai Ildikó: igyekszem igazságosan, egyenlő arányban megutáltatni magamat mind a két miniszterelnökjelölt híveivel!

Na, most igyekszem igazságosan, egyenlő arányban megutáltatni magamat mind a két miniszterelnökjelölt híveivel. Ezt ők is – én is kibírjuk, ha nem felejtjük el: a hétvégi végeredmény után ismét harcostársként kell küzdenünk azért a közös jelöltért, akit most az előválasztási többség megszavaz. Én jószívvel teszem bármelyikért. A szerdai vitában kezet fogtak a a csatázó jelöltek is. Jelképesen nekünk, választóiknak is meg kell tennünk

De lássuk a medvét, illetve azt, mivel sikerül mindenkit magamra haragítanom – legalább vasárnapig. Utána megint együtt leszünk – ezt kérem és remélem.

1. Márki-Zay Péterre szavaztam

Annak ellenére, hogy világképem és politikai ízlésem más, mint az övé. Sokkal közelebb áll Dobrev Kláriéhoz. És annak ellenére, hogy pártom többségénél sokkal jobb véleményem van a Gyurcsány-kormány törekvéseiről és Gyurcsány Ferencről magáról is, akit változatlanul kedvelek. (Hogyne tenném, hiszen szoros szövetségben dolgoztunk, részem van, ha úgy tetszik, felelős vagyok a jóért és a rosszért is, amit akkor tettünk.) De most nem a hozzám közelebb állóra, hanem a győzelemre szerintem egy fokkal esélyesebbre szavaztam. Megbecsülöm, tisztelem azok véleményét, akik ezt másképp látják, vagy más szempontok (pl. a bal-jobb megosztás ) alapján döntenek.

Lehet, persze, hogy tévedek. De az is lehet, hogy mások tévednek. Ebben a drámai döntésben a saját ítélőképességünkre vagyunk utalva.

Egy olyan helyzetben, amikor a számok alapján még nem állunk győzelemre. Sok hónapja az ellenzék és a kormányoldal szavazótábora befagyott, kb. döntetlenre áll. Ez még a kormány újrázását jelenti. Az arányt vagy az mozdítja el. hogy hozzánk csatlakoznak még pár százezren, vagy az, hogy a fideszes szavazók egy része elbizonytalanodik, és otthon marad.

Nem azért látom Márki-Zayt esélyesebbnek, mert úgy vélem, hogy jelentős létszámú fideszes szavazót tud elhozni – kevés Hadházy van az országban. Hanem azért, mert otthon tud tartani olyan fideszes szavazókat, akik nem nagyon mélyen elkötelezettek. Mert Orbánék Márki Zayjal kevésbé tudják őket az urnákhoz hergelni, hiszterizálni.

2. Ezzel együtt bőven van kritikám Márki-Zay utóbbi időben elhangzott nyilatkozataival szemben

Szerintem hiba élethalál harcot hirdetni – az 2022-ben jön. Hiba (bármelyik oldalról) személyes vádakkal élni, a másik tábor politikusait megsérteni, hiszen rövidesen együtt kell működniük. Hiba -több, mint vétek, ahogy mondani szokás- a haza elárulását emlegetni, a politikusokkal kapcsolatban is hiba. Akkor is, ha nem a választókról hangzott el. Még a fideszes politikusokat sem szeretem hazaárulózni (ahogy választóikat lehülyézni sem). Hátha egyszerűen mást tartanak jónak? Szövetségesekkel szemben, akikkel közös, jó célt szolgálunk, pláne tilos.

De arra való hat párt koalíciója, arra valók vagyunk mi, választók, hogy bárki lép le egy rossz lépéssel fél lábbal az útról, visszarángassuk rá. Hiszen közösen kell tovább mennünk.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

 

Lendvai Ildikó: igyekszem igazságosan, egyenlő arányban megutáltatni magamat mind a két miniszterelnökjelölt híveivel!

About Author

Comments (6)

 1. Marta Brash

  Ildiko, oriasit csalodtam Benned! Es nem azert, mert nekem a kezdetek ota csak Dobrev a lehetseges megoldas, nagyon sok ok miatt! Nemcsak a legmagasabban kvalifikalt, nemcsak az 5 beszelt nyelv, a 2 diploma, es meg csak az sem, hogy O az egyeduli kapocs IGAZAN az EU-hoz, mint az EP alelnoke – erdekes, 500 millio embernek megfelel Dobrev, csak a fatornyos hazajaban 10 millio botcsinalta politikus nem fogadja el ot! – szoval O fogja tudni igazan kienekelni azokat a penzeket az EU-bol, amiket majd pont addigra fagyasztanak be a lassu reakcioideju europolitikusok, es ami nelkul nem tud elkezdeni talpraallni Magyarorszag. Szoval Te meg azt sem kifogasoltad, hogy majdnem a vita vege fele peter azert meg gyurcsanyozott egyet, amire Klara nem reagalt, mert annal sokkal okosabb no – ebben is! Es ha nem hallottad volna ki marki-zay valaszaibol azt, hogy minden valaszmondatat ugy kezdte, hogy “ezt a fidesz is igy gondolja” (pl. amikor arrol kerdeztek, mit csinalna a csaladvedo torvennyel? mondta, hogy megtartana, HISZEN a fidesz is igy gondolja!) Tulajdonkeppen kinek korteskedik mzp? A csak a papiron letezo MMM-nek vagy orbannak? Hallgasd vegig figyelmesen, ujra, es egnek fog allni tole a hajad! En nem hiszem, hogy a sokszorosan megsertett DK-s valasztok hanyatt-homlok rohannanak osszefogni ezzel a pokhendi porszivougynokkel, amcsi horukkmunkassal!?

 2. Szerintem is ideje lenne befejezni a folyamatos Gyurcsányozást. 12 év telt el azóta, ráadásul semmilyen egetverő hibát nem követett el, még az öszödi beszéd sem volt hiba, csak félremagyarázták. De ez már szinte történelem.

 3. Kocsis Aniko

  Kedves Ildikó, minden szavával egyetértek. Sajnos, van egy olyan hívő es érzelemvezérelt réteg a mi oldalunkon is, aki nem hajlando eszszeruen gondolkodni, szavazni. De nem baj – a 38% MZP-nek azt jelenti, h a mi oldalunkon is majdnem ugyanannyian tamogatjak ot, nint az egyebkent kivalo Klarat. (Aki amugy korantsem nem az egyetlen, aki miatt megkaphatjuk az EU-s penzeket. Mert ez nem egyes politikusokon mulik.)
  Ott van a most nem szavazok nagy tabora, akik nem tartoznak oldalakhoz es partokhoz. Oket nem 4%-nyi tobbletesellyel tudja MZP megszolitani, hanem ennel nagysagrendileg tobbel!!!

 4. “Sajnos van egy hívő és érzelemvezérelt réteg a mi oldalunkon is.” Ki az a mi oldalunk? A náci karlendítő jobbikos? A templomjáró? A levitézlett szoci politikus? Nem hajlandó észszerűen gondolkodni? Mióta lehetett itt észszerűen szavazni? Mindig is a populizmusban, az érzelmek felkorbácsolásában voltak kiválóak a vezető politikusaink, Gyurcsány is, Orbán is. Aki meg nem ilyen volt, pl Bajnai, az nem is volt politikus, ezt ó maga mondta a parlamentben, mire az akkori fideszes frakcióvezető, Navracsics gúnyosan odavágta neki: akkor mit keres abban a székben?

 5. Lajti Margaréta

  Ildikó ezt jól elszúrtátok,hogy finom legyek!!!Az előttem író nagyon jól megfogalmazta a dolgokat!!
  Klára asszony mellé kellett volna állni..és valóban el lehetne már hagyni a gyucsányozást..az lesz a vége,hogy az MSZP eltűnik a süllyesztőbe!!

Szólj hozzá!