Megvan Orbán bejelentése a “nyitásról” – minden, ami ma biztosnak(?) látszik

Orbán Viktor miniszterelnök a legújabb Facebookra feltöltött videóját azzal kezdte, hogy megvan a 3 millió beadott oltás, amiért köszönetet mondott. Azzal folytatta, hogy az oltással “jól haladunk”. A kormány 3,5 millió beoltottál határozta meg a nyitás következő lépését, ami jövő szerdán vagy csütörtökön következhet be. Ez azt fogja jelenteni, hogy kinyithatnak a teraszok, “visszakapjuk a régi életünk egy darabját”. A vendéglátósok megsegítése érdekében a teraszdíjat eltörlik.

Lépcsőzetes iskolanyitás

Orbán Viktor bejelentette, csak fokozatosan és óvatosan nyitnak az iskolák. Hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskola alsó tagozata, a felsők május 10-én nyílnak meg. Ugyanakkor, mint a középiskolák. Orbán nem indokolta a döntést, a középiskoláknál az érettségivel indokolták korábban a halasztott nyitást.

Egy április elején végzett felmérésből az derült ki, hogy a pedagógusok 87 százaléka ellenzi, hogy április 19-én minden oktatási intézmény kinyisson,

és majdnem minden második ember csak akkor indítaná el a személyes oktatást, ha a napi regisztrált fertőzöttek száma kevesebb lenne 1400-nál (az eheti adatok jócskán meghaladják ezt), azonban az is kiderült, hogy az általános iskolai tanárok és óvónők mennének a legnagyobb arányban dolgozni.

A szülők hozzáállásáról is készült egy felmérés,

aszerint a szülők 76,3 százaléka nem tartja biztonságosnak az április 19-i nyitást, és 33,5 százaléka biztos abban, hogy nem engedi vissza az iskolába gyermekeit. A hvg.hu a nap folyamán beszélt több általános iskolai igazgatóval, akik jelezték, hogy sorban kapják a szülőktől a kérelmeket, amiben a megfertőződés kockázata miatt kérik, hogy a gyermekeiknek ne kelljen iskolába menniük.

Volt olyan iskola, ahol 50-60 százalékos otthonmaradásra számítottak, és volt olyan, ahol 20 százalékosra, de a tanárok közül is voltak olyanok, akik jelezték, hogy otthon maradnának.

A kormány még március végén rendeletben szabta meg, hogy az általános iskolákban – illetve a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok 5-8. évfolyamain is – április 19-től újraindul a jelenléti oktatás, ezt írta felül Orbán a mostani bejelentéssel.

Részben hatott a tiltakozás

Ennek a jelenlegi súlyos járványadatok melletti nyitás elrendelése ellen diákok, szülők és szakmai szervezetek is tiltakoztak. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyílt levelet is írt a kormányfőnek, arra hivatkozva hogy a koronavírus ellen beoltott tanároknál – akiknek a szervezett oltása húsvét hétvégéjén indult – még nem biztos hogy kialakul a védettség, és hogy a vírus jelenleg leginkább terjedő brit variánsa sokkal gyorsabban terjed a fiatalok és a gyerekek körében is, emiatt pedig kockázatos lépés újra bevezetni a jelenléti oktatást.

VIA  hvg.hu

Eddig ez volt az irány:

Orbán

5 thoughts on “Megvan Orbán bejelentése a “nyitásról” – minden, ami ma biztosnak(?) látszik

  • Akkor most egy picit menjünk hátra az időben. Először úgy volt, hogy 1 millió beoltottnál, azután 1,5 milliónál, s lett belőle 2,5 millió és most már tartunk a 3 milliós beoltottság elérésénél, de ne legyen senki nyugodt, mert kitalálja még napokon belül a 3,5 milliót is, – mivel a húsvét úgy kellett, mint a falat kenyér a covidnak, az emberek mentek locsolkodni, családok mentek egymást látogatni, s amit én tudok volt olyan család ahol mindenki covidos lett és már elveszítettek 3 családtagot 3 válságos helyzetben van a többi bokáig fosban a félelemtől, mert a férfiak elmondásuk szerint több családot is meglátogattak és vitték a vírus, úgyhogy nem tudni mennyit fertőztek meg és ez mind az én szűkebb pátriámban történt meg, azok a családok menekültek meg a vírus elől, akik nem engedték be a locsolkodni szándékozókat, igaz volt sértődés akkor – , a meccset meg akarja tartani, mert jelezte a FIFA felé, hogy ő aztán teltházasat ad elő, ha beledöglik a nép akkor is, ezt a húsvét volt a főpróba, hogy mennyi ember halálával, megbetegedésével számolhat. Nagy játékos a magyarországi miniszterelnök úr azt meg kell hagyni, de a nép mindig belemegy az ő játékába és amikor halálosan megbetegszik csodálkozik, mint a vett malac, amikor meglátja böllér kezében a kést. EMBEREK!!! Játszadozzatok miniszterelnök uratokkal, de ne a józanul gondolkodók kontójára, ha lehet!!! Jó!!!????

  • Ez az emberszabású tényleg elmebeteg, nem elég hogy naponta 300 magyar hal meg, ö nyit, ez csak egy elborult agyú valaki teszi meg,,, gondolom annyira örült ma ennek a videónak a hataloméhes cigányproli hogy magához nyúlt és élvezte és ez a reakció “„Holy, Holy, Orbán Viktor” – vallási áhítatban hálát adó hölgy tarol az interneten “

  • Pingback:

  • Pingback:

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük