Ez a nap

Megvédik a Balatont Mészáros Lőrinctől?

A kormány is alkothatna rendeletben területrendezési szabályt kivételes, kiemelkedő közérdek fennállása esetén, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokat érintően – egy ezt lehetővé tevő módosító javaslatot fogadott el pénteken az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslathoz.

Fontos lépés

Az előterjesztésről várhatón jövő héten, kedden szavaz az Országgyűlés.

A törvényjavaslat széleskörű parlamenti támogatást élvez – mutatott rá a testület ülésén Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Gőgös Zoltán (MSZP) a három törvényt hatályon kívül helyező, és az országos, a balatoni és a budapesti agglomerációs területrendezési terveket egységbe foglaló előterjesztést fontos lépésnek ítélte a Balaton védelmében. Ismertette: a dokumentum tartalmazza saját korábbi javaslatát, amely tiltaná a tó körüli kempingek funkcióváltását, és mint rámutatott, egy gazdasági bizottsági módosítás ezt a védettséget a strandokra is kiterjeszti.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

About Author

Comments (1)

  1. Ha Orbán strómanján fog múlni, akkor már szabadstrandok sem lesznek. A kempingekből meg hotelek és kaszinók lesznek.

Szólj hozzá!