Sorting by

×

Megveszlek kílóra! – Minden kiskapu valójában felhívás korrupcióra

Megveszlek kílóra, nagyjából ez az üzenete annak a kormányzati bejelentésnek, miszerint a jövő évtől a 25 év alatti fiatalok jövedelme adómentes lesz. Állítólag az átlagkeresetig.

 Nyugodtan merek rosszmájú lenni

Nyilván majd jönnek az értékhatár alóli kivételek is. Mondjuk, a szállodaiparban, ami gyakorlatilag NER-kézben van, és netán egyes nemzetgazdaságilag kiemelt cégek esetében. Például NER-es anyuci-apuci adott káeftéjében.

Nyugodtan merek rosszmájú lenni. Eddig is hasonlóképpen volt szinte minden fideszes “családbarát” intézkedés esetében. A módszer az, hogy meghirdetnek valami piszok hangzatosat, megspékelve egy halom speciális feltétellel, s minthogy ezekbe csak a fehér holló fér bele, ezért úgymond méltányossági, azaz különleges eljárásban odaadják a kedvezményt azoknak, és csak azoknak, akiknek “név szerint” akarják.

A valóság szerves része azonban az, hogy a Fidesz támogatottsága látványosan megzakkant a fiatal korosztályok soraiban, leginkább a 25 év alattiaknál. Márpedig ennek a 16-25 éves korosztálynak a bő egyharmada valamilyen jövedelemmel bír. No, ne gondoljunk feltétlenül rendszeres van itt  minden zömmel fehér, szürke és fekete alkalmi bevételekre.

Összességében állítólag 100 milliárd forintról van szó

Nos, ők nem fognak elájulni az ígért kedvezménytől, de abban esetleg érdekeltek lesznek, hogy családon, haveri körökön belül megosszák a lehetőségeiket. Egynémely okos és fentről jóváhagyott bennfentes pedig kisebb-nagyobb diákszövetkezeteket, vagy junior-szövetkezeteket alakít, nehogy egy fillér kedvezmény is elvesszen. Összességében állítólag 100 milliárd forintról van szó, amiért még egy átlagos Mészáros is nemhogy lehajol, hanem egyenesen gépesíti a megszerzést.

Minden kiskapu valójában felhívás korrupcióra. Az adó viszont egy olyan érzékeny valami, mint a lufi, amin egy pici lyuk is átereszti az összes levegőt. És hát vegyük tudomásul: az adó nem korhoz kötött, hanem jövedelmi kategória.

Attól tartok, a fiatalok válasza, mármint a szavazófülkékben az lesz, hogy “Vegyél meg, ha tudsz!

Nem kizárt, hogy az érintettek zöme rámozdul a lehetőségekre, tán még azokon is túl. A hála viszont nem politikai kategória.

Akik majd elmennek szavazni, azok nagyon is rögzítették magukban azt a rengeteg szemétséget, amit a Fidesz velük szemben elkövetett. Például azt, hogy az anyucik-apucik zöme ki lett rúgva a munkahelyéről, és egy fillér sem jutott el hozzájuk a kormány által zengedezett segítségből. Ez a korosztály eddig sem dúskált az álláslehetőségekben, most viszont általános lett az éhkopp, leginkább a kistelepüléseken. Aztán ott van még a bezártság, annak minden lélektani következményével, s ha ez se lenne elég, akkor utaljunk csak arra, miként bánt el a rezsim a szabadságukért harcoló színinövendékekkel. Szóval, nem kell a Bibliát zsolozsmázni, elég felmutatni a keresztet.

Ehhez képest én már egy éve mondom, hogy a rengeteg beharangozott tohuvabohuhoz képest inkább biztosítani kéne mindenkinek a havi 100.000 forintos minimumjövedelmet. Igen, mindenkinek. Ha csak ennyit tenne a kormány, az kevesebbe kerülne, mint a NER-en belül osztogatott pénzhegyek egyszámjegyű százaléka.

Kapcsolódó

 

megveszlek

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Megveszlek kílóra! – Minden kiskapu valójában felhívás korrupcióra

  • 2021.01.17 - 09:51
    Közvetlen hivatkozás

    A fiatalok nem hülyék, pontosan tudják, miről van szó. Ezzel az akcióval nem mennek náluk semmire. Azt is tudják, hogy ez szavazatvásárlás, nem más. De azt is látják, hogy ez a kormány mennyi mindent tönkretett, szétbarmolt. Ezekből most csak kettő, az MTA, vagy pl. az SZFE. Az egészségügyet egyszerűen csak hagyták lepusztulni, az oktatást viszont tudatosan butították le. Ezek a fiatalok látnak-hallanak, és okosak. Ezzel rossz lóra tett orbán

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.