Megy, vagy marad Fekete-Győr András?

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelölt pártelnöke az előválasztás első fordulójának eredménye után, amelyen a negyedik helyen végzett, így kezdi Facebook bejegyzését: “Vállalom a felelősséget, bizalmi szavazást kezdeményeztem”. 

Bíznak-e még bennük?

Mostanság, de hát sajnos ez az élet rendje, alig hallani az előválasztás miniszterelnök-jelölt jelöltjeinek két, a versenytől elköszönő tagjáról, pedig az is fontos lenne, hogy a választó lássa, ki miként tűri, ha nem győz. Ebben a tekintetben a Jobbikos Jakab Peter és a Momentumos Fekete-Győr András is jól vizsgázott, megmerem kockáztatni, sokkal jobban, mint a második és a harmadik helyezett.

A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről

– kezdődik Fekete-Győr posztja ami így folytatódik:

A találgatások nem vezetnek sehova, ezért leírom nektek, hogy mi a helyzet.

Mindenekelőtt hadd köszönjem meg annak a közel 130 ezer embernek, aki országszerte a Momentum Mozgalom új arcaira szavazott az előválasztáson. A DK után a Momentum kapta a legtöbb szavazatot. Ennek köszönhetően Debrecentől Szegeden és Kecskeméten át Budafok-Tétényig és Zuglóig bezárólag 15 momentumos politikus vághat majd neki összellenzéki jelöltként a Fidesz legyőzésének. Büszkék vagyunk rájuk! A Momentum úgy döntött tavaly, hogy az előválasztáson ne csak parlamenti képviselőjelöltekkel, hanem egy saját miniszterelnökjelölttel is képviselve legyen az új politikai generáció. Azért, hogy a Momentum programja, értékrendje, világképe is megjelenjen a palettán.

Sajnos nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet, és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig. A kampányban elkövetett hibáimból rengeteget tanultam már eddig is és fogok tanulni a későbbiekben is. Hálás vagyok a közösségemnek, hogy engedtek tanulni.

A felelősség vállalásról

A politikában a felelősség vállalása nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom.

A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően.

A megbízatásom tavaly nyáron kezdődött, és jövő nyárig tart. Azzal bíztak meg a tagtársaim, hogy 2022-ben vezessem az Országgyűlésbe, majd kormányra a Momentumot.

A tagságot képviselő küldöttek tudják legjobban eldönteni azt, hogy velem szeretnék-e befejezni ezt a ciklust, vagy valaki mással. Bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.

-írta a poszt végén a pártelnök.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Október 10-16. között lesz az előválasztás második fordulója

 

Fekete-Győr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.