Melyik Orbán-beosztott elég tökös egy “adminisztratív államcsínyhez”?

Akárhogy gondolkodom, nem jut olyan Orbán-beo neve eszembe, aki megmerné lépni az ország érdekében azt, ami a hírek szerint Trump-kollégánál bevett szokás. Ott ugyanis a főnök beosztottjai közül sokan az ország érdekét nézik, nem a főnöktől reszketnek.

Trump asztaláról – ha kell – eltűnik ez-az…

Donald Trumpot nemzetbiztonsági kockázatnak tartják a legközelebbi beosztottjai,   Gary Cohn főtanácsadó nem egyszer ellop az elnök asztaláról egy rendelettervezetet, nehogy Trump aláírja. Az elnöknek pedig fel sem tűnt, hogy hiányzik egy irat.

Mindez abból a könyvből derül ki, mely novemberben jelenik meg, és amiből most részleteket közöl a CNN. A könyv írója a Watergate-botrányt kirobbantó legendás újságíró, Bob Woodward.

“Adminisztratív államcsíny”

Nem csupán Gary Cohn, de mások is éltek azzal a módszerrel, hogy bizonyos iratokat elrejtettek az elnök elől, ha úgy gondolták káros lenne az országnak ha Trump foglalkozna velük. Mások viszont csak egyszerűen elterelték az elnök figyelmét.

James Mattis védelmi miniszter szerint

az elnök egy ötödikes-hatodikos általános iskolás értelmi szintjén van. Volt ügyvédje John Dowd

„kibaszott hazudozónak“

tartja, Kabinetfőnöke, John Kelly szerint pedig az elnök hülye és tébolyodott. A könyv szerint a kabinetfőnök egyszer kifakadt az elnöki irodában, mondván hogy az elnök komplett őrült, akit semmiről nem lehet meggyőzni.

Donald Trump rossz passza – lepipálták az ovisok

„Nem értem, miért vagyunk itt egyáltalán. Ez a legrosszabb munkám,ami valaha volt.“

A könyv alapján Trump a média megszállottja,

nagyon fontos neki miként szerepel nyilvánosan, ugyanakkor magányos és paranoid, aki rendszeresen megalázza munkatársait. A könyv novemberben jelenik meg, nem sokkal a félidei választások előtt.

A The Washington Post – számítva a Fehér Ház és személyesen az elnök reakcióira – a honlapján nyilvánosságra hozta annak a beszélgetésnek a leiratát, amelyet Donald Trump a szerző Woodwarddal folytatott augusztusban, amikor a könyv még csak kéziratban volt elérhető, de egyes részletek már megjelentek belőle az amerikai sajtóban.

A mintegy 11 percig tartó beszélgetést az elnök kezdeményezte,

és jelezte, hogy szívesen az újságíró rendelkezésére állna. Mint mondta: munkatársai nem tudatták vele Woodward korábbi interjúkérelmét, bár Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátortól tudott a készülő könyvről és az interjúkérelemről. A beszélgetés elején Trump ugyan közölte, hogy mindig “korrektnek” tartotta Woodward munkáját, de a végén azzal zárta mondandóját, hogy ez a könyve “pontatlan lesz”.

(forrás: MTI)

Képzeljék csak el!

Milyen jó világ lehetne Magyarországon, ha lennének Orbán körül olyan emberek, akik nem csak lefüggönyözött szobában mernének önálló véleményre gondolni, hanem Magyarország érdekében hasonlóan járnának el. Ne legyen kétség, hazánkban is égetően szükség lenne gondolkodó beosztottakra mindenki mellett, aki tökéletesen biztos abban, hogy a dolgok úgy – és csak úgy – jók, ahogy Ő megálmodta.

Trump szerint, ha elmozdítanák pozíciójából, mindenki szegényebb lenne

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük