"Mélytorok" megsúgta Matolcsynak, mire készül az ellenzék és Ő nem fél e tudását felhasználni! - Városi Kurír

Sorting by

×

“Mélytorok” megsúgta Matolcsynak, mire készül az ellenzék és Ő nem fél e tudását felhasználni!

Micsoda mázlista ez a Matolcsy! A jegybankelnök jártában-keltében összeakadt egy fura figurával, szóba elegyedtek és egy váratlan pillantaban azon kapta magát a pénzek őre, hogy az idegen a fülébe súgta a nagy titkot az ellenzék szándékáról. Több sem kellet Matolcsynak, máris tollat ragadott.

Hirdetés

Matolcsy György arról írt publicisztikát a Magyar Nemzetben, hogy mennyire rossz lenne Magyarországnak, ha bevezetnék az eurót.

Az euró ugyanis lényegében mindenkinek rossz lett, aki bevezette – érvel a jegybankelnök, akinek tudomása van egy szivárgó ellenzéki tervről, ami Parlamenten kívüli eszközökkel kényszerítené ki a közös valutát.

Az írás azzal kezdődik, hogy a 2022-es választás

„valójában arról szól, hogy képesek lesznek-e az Európai Unió intézményei – egy, az Európai Egyesült Államokban hívő, balliberális magyar vezető csoporttal közösen – arra, hogy Magyarországot rövid úton bevigyék az euróövezetbe. Ha igen, akkor bezáródik a hazai felzárkózás útja a fejlett világ felé. Ha nem, akkor folytathatjuk a nemzeti felemelkedést, a gazdasági felzárkózást és az EU megreformálásának 2010-ben megkezdett folyamatait.”

Matolcsynak azért van ilyen rossz véleménye az euróról,

mert az euróövezet tagjai „akkor emelkedtek a legjobbak közé, amikor még nemzeti valutájuk volt, mára pedig már tisztán látható, hogy az euróval ezt nem tehették volna meg.”

Mindenki rosszul járt, aki az eurót átvette, és az nyert, aki megtartotta a nemzeti valutáját

A freiburgi Centre for European Policy kutatóintézet tanulmánya szerint az olaszok és a franciák veszítették a legtöbbet, közel két évtized alatt 4300 és 3600 milliárd eurót. Egyedül a németek és a hollandok nyertek az euróval, legalábbis elvileg. Valójában mégsem, mert ők is elkényelmesedtek, a számukra gyenge euró végül versenyképességi hátrányhoz vezetett. Az összes többi ország is veszített, így az egész EU rosszabbul járt az euróval.

Bár úgy tűnhet, hogy a baltiak mégis nyertek, azonban a jó gazdasági eredményeik mellett történelmi mértékű társadalmi veszteségeket szenvedtek el (magas munkanélküliség, fiatal nemzedékek kivándorlása, társadalmak szétszakadása)

– írta Matolcsy.

Az euró és a V4-országok

Lengyelország, Csehország és Magyarország sokat nyert azzal, hogy az EU-csatlakozás után nem követte azonnal Szlovákiát és Szlovéniát az eurózónába. Románia is ezért lehet a nyertesek között. Bulgária és Horvátország valószínűleg már nem veszít a közeljövőben várható euróövezeti tagsággal, mert e két állam az euró nélküli önálló pénzpolitikával sem tudott nyerni. Európa déli országai – euróval vagy anélkül – egyaránt teret veszítettek az északi EU-tagállamokhoz képest a közös európai valuta történetének első két évtizedében.

Az euró legerősebb hatása a V4-csoportra az, hogy – Szlovákia kivételével – az euró nélkül képesek voltak egy Európán belüli történelmi helycserére az elmúlt két évtizedben.

Mindezek “ismeretében nem meglepő, hogy egy ellenzéki győzelem miért jelentene drámai visszafordulást és gazdasági katasztrófát Magyarország számára. A még titkos, de szivárgó terv szerint vagy utcai anarchiával, vagy választási győzelemmel lehetne olyan népszavazást kiírni, ami az alaptörvényt kijátszva bevinné az országot az eurózónába.”

Vagyis

„Az eurózónából nem lehet kilépni, csak az EU-ból való kilépéssel, amit józan ember nem vállal: így válna véglegessé az euróval együtt Magyarország lemaradása is”

– zárja gondolatmenetét Matolcsy.

Kapcsolódó

 

matolcsy

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.06.28 - 21:40
  Közvetlen hivatkozás

  Lehet, hogy érdemes lenne Matolcsyval vitatkozni, mert mindig vannak neki nagy ábrándjai más országok példáján, és ha érdemben konzultálunk vele, akkor többre jutnánk. Ha a reklám óriás plakáton az volt kiírva, hogy M.o.teljesítménye kitűnő,akkor azt Orbán alátámasztva be tudná vezetni az eurót.Most kiderül a valóság, hogy M.o.jobban teljesített vagy sem, attól félek, hogy inkább rosszabbul teljesített, ezt a drága propaganda támasztja alá, mert jó bornak nem kell cégér.Nekem van egy vágyam, hogy minden pártból egy szóvivő mondja el a saját véleményét és semmi pénzt nem szabad, nem kell reklámra, propagandára fordítani, teljesen felesleges, mert hamis is, és pénzszórás, lehet úgy jellemezni ezt a kormányt, hogy fő tevékenysége a propaganda gyár, biznisz megteremtése,ami nem teljesítmény.

  Válasz
 • 2021.06.29 - 00:43
  Közvetlen hivatkozás

  Rakerestem az angolnyelvu sajtoban – sehol nem jelentek meg ilyen tanulmanyok – az euro MINDENKINEK jo lett, erosebb, mint az amerikai dollar! kuszaszem retteg attol, hogy a valutaarfolyamok ingadozasabol szarmazo penzeket az euro bevezetese utan nem tudna kivenni a koltsegvetesbol es nem tudna szetszorni a fonoke meg a csokosai kozott! Na meg csak addig tartana orban hulye nyugdijas szavazoinak a tamogatasa, amig ra nem jonnenek, hogy gombot kapnak minden honap 12-en, nem nyugdijat! Mert az euro bevezetesevel feketen-feheren kiderulne, hogy a legkisebb nyugdijbol elo emberek – a 28 800 forintot kapo’k – epp hogy HAVI 80 eurot kapnanak kezhez, mig a legcsorobb nemet kisnyugdijas is majdnem HAROMEZRET, szinten HAVONTA! AKKOR kinyilna a sok megvezetett nyugdijas szeme – es oda lenne orban fanatikus tamogatottsaga! Pedig orban volt az, aki 2010-ben fogadkozott, hogy 2020-ra ha torik, ha szakad, de bevezeti az eurot! Es nincs olyan, hogy az eurot SURGOSEN be lehessen vezetni – atmeneti idoszak van, ha jol tudom, minimum egy ev. Es mar errol is lekestunk! Mint minden masrol

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.