Cápák ettek meg minimum 31 menekültet a Földközi-tengeren, további 40 embert még mindig keresnek. Az áldozatok közül 18 nő vagy gyermek.

XXI. század!

A líbiai haditengerészet szerint több tucat menekült veszítette életét feltételezett cápatámadásban, amint Afrikából Olaszországba próbáltak eljutni a Földközi-tengeren, írja a The Times. 

A menekülteket még múlt pénteken szúrta ki a líbiai partiőrség a nyílt vízen. Két hajóval mentek a helyszínre, ahol szörnyű látvány fogadta őket, ugyanis addigra már több ember húsából is fogyasztottak cápák.

Legkevesebb 31 ember meghalt, további 40-et pedig még mindig keresnek. Az áldozatok közül 18 nő vagy gyermek. További kétszáz főt sikerült kimenteni, tette hozzá a lap.

Nasser al-Ghammoudi, a líbiai partiőrség parancsnoka az olasz Il Giorno című újságnak arról beszélt, hogy amikor megérkeztek a menekültek a csónakjához, az már félig elsüllyedt, és rengetegen kapaszkodtak rajta.

“Sok test úszott a felszínen, körülöttük pedig négy-öt kék cápát láttunk úszni, amely egy agresszív faj. Amikor az áldozatokat kiemeltük a vízből, láttuk, hogy többeken sebeket ejtettek az állatok, tehát az sem elképzelhetetlen, hogy az eltűnt emberek között akad olyan, akit megettek”

– magyarázta.

(forrás: 24.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét