Méregdrága mammográfiás (emlődaganatot szűrő) busz van, de azt a "dübörgő magyar egészségügy" nem használhatja! - Városi Kurír

Sorting by

×

Méregdrága mammográfiás (emlődaganatot szűrő) busz van, de azt a “dübörgő magyar egészségügy” nem használhatja!

Müller Cecíliáék egy óbudai BKV telep eldugott sarkában tárolják a méregdrágán vásárolt mammográfiás (emlődaganatot szűrő) buszokat. Összesen 1.75 milliárd forintért (!) vásárolták őket, de információim szerint 2019 óta egyetlen vizsgálatot sem végeztek bennük!! Ezt támasztja alá, hogy sem a tizenhét milliárdos összköltségvetésű EU-s projekt honlapján, sem a neten nincs nyoma egyetlen vizsgálatnak sem – hívta fel a figyelmet Hadházy Ákos képviselő közösségi oldalán.

Hirdetés

A hűtlen kezelés gyanúját veti fel

az az értesülés is, hogy a buszok egyszerűen műszakilag alkalmatlanok arra, amire kitalálták őket. Ráadásul az informátorom szerint ezt már a prototípus leszállításakor tudni lehetett- ennek ellenére Müllerék átvették a további kilenc buszt és szépen letárolták őket egy eldugott helyen a város szélén. (Elég nehezen is találtam meg, de végül a telepet körbejárva csak le tudtam fotózni őket)

Végülis “csak” 1.75 milliárd egészségügyre adott EU-s támogatás, több is veszett Mohácsnál…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hadházy Ákos (@hadhazy.akos) által megosztott bejegyzés

Valószínűleg amúgy sokkal több veszett,

emiatt kellett harapófogóval kiszedni adatokat az összesen 17 milliárdos Népegészségügyi Központtól- nem is sikerült nagyon.

Amit eddig láttam, az nagyon is passzol ezekhez a leállított buszokhoz, csak talán nem ennyire látványos dolgok

Az EU-s támogatások alapvető szabálya a “fenntartási kötelezettség”. Azaz ha valamit vesznek a támogatásból, azt használni is kell-ellenkező esetben vissza kell fizetni a pénzt.

Ebben az esetben is ez lesz a helyzet. A programban egyébként másik egymilliárdból vettek

még 10 másik szűrőbuszt, de azok nem alkalmasak emlőszűrésre, hanem “sima” mobil rendelőként működnek.

Ezekről van néhány kép a honlapon és időpontokat is látunk, hogy néhány faluban meg fognak jelenni (eddig alkalmakként oltóbuszként működtek). Ezek inkább propaganda célokat szolgálnak, hiszen

természetesen nem fogja pótolni a háziorvos hiányát, ha sokévente egyszer megjelenik egy faluban egy ilyen busz vérnyomást mérni.

A mammográfiás buszoknak azonban még értelme is lehetne, ha működnének (és lenne rájuk szakszemélyzet- de persze még a fix állomásokra is alig van).

A hozzászólásokból….

“És csodálkozik Orbán hogy az EU elzárja a pénzcsapot, amikor az EU-s ezermilliárdok vagy eltűnnek szőrén szálán, ellopják, vagy pedig olyasmire költik aminek vagy nincs semmi haszna, vagy pedig egyszerűen a szemétdombra kerülnek.”

“Miért nem készül film ezekről a dolgokról, az emberek egészsége ellen elkövetett bűnökről? Szép lassan kiderülne szándékosan írtják a magyar népet . Ennyi gazemberséggel hogyan tudnak elszámolni a mindenáron (dafke) rájuk szavazó emberek?”

“Ennyire vigyáznak az emberek egészségére, s egyáltalán a mentális, fizikális hogy létükre……. Nem aljas egy társaság?!?!”

“Mennyi ember megmenthető lenne! Ilyen lehetőség és nem használják ki, felháborító.”

“Ez a kis pazarlás a magyar szavazók többsége szerint “belefér”.A lényeg hogy jól meg vagyunk védve…”

“Miért nem az EU nak küldi el ezt az észrevételt.Mi csak bosszankodni tudunk de talán ők tenni is tudnak ellene!”

“Ez egyszerűen nincsenek szavak az aljasagra mert nem lehet ezt jelenteni az Unióban”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.