Sorting by

×

Merkely Béla főszereplésével indul a kormány oltás-népszerűsítő tájékoztatósorozata – elég lenne, ha Müller Cecília havi fixért válaszolna a kérdésekre!

Az első, szombaton közzétett videóban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról ad tájékoztatást, hogy a jelenlegi helyzetben miért az oltás a legjobb megoldás. A közmilliókért készített klipek helyett bőven megfelelne, ha Müller Cecília havi fixéért válaszolna a feltett kérdésekre.

A kormány internetes tájékoztató videosorozatot indít az oltással kapcsolatban

– közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. A Dömötör Csaba parlamenti államtitkár által jegyzett közlemény szerint

a kormány rövid tájékoztató videókban ismerteti majd az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A videókban, amelyek a kormány hivatalos közösségi oldalain jelennek majd meg,

elismert orvosok beszélnek az oltással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről

– írták.

Az első, szombaton közzétett videóban Merkely Béla,

a Semmelweis Egyetem rektora arról ad tájékoztatást, hogy a jelenlegi helyzetben miért az oltás a legjobb megoldás. A következő kisfilmekben az átoltottság jelentőségéről beszél majd, és arról, hogy jár-e bármilyen veszéllyel az oltás.

Közölték azt is, hogy a kormány a fentiek mellett rendszeresen küld tájékoztató e-mailt azoknak, akik az oltásra való regisztráció során erre felhatalmazást adtak.

A legutóbbi így hangzik:

“Tisztelt Hölgyem/Uram!

A kormány úgy döntött, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzésen kívül más (orosz és kínai) vakcinák vásárlásáról is tárgyal. Ennek az az oka, hogy a Brüsszel által megrendelt oltóanyagok az eddigi tapasztalatok alapján jóval lassabban érkeznek a szükségesnél. A szállítmányok akadozása több európai országban is tiltakozást váltott ki. A magyar gyógyszerészeti hatóság eközben két újabb vakcinára (az oxfordi AstraZeneca, valamint az orosz Szputnyik oltóanyagra) adott engedélyt.

Természetesen a legfontosabb alapelv a magyar emberek egészsége. Az orvosok csak olyan vakcinával olthatnak, amelyet a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak és hatékonynak találnak, és engedélyeznek. A beérkezett és engedélyezett vakcinákkal hetek óta folyamatosan zajlik az oltási program Magyarországon. Először az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők kaphatnak oltást. Utánuk idősebb honfitársaink, közülük is első körben a 89 év felettiek kaphatják meg a védőoltást.

Az oltással kapcsolatos további fejleményekről értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztató Központ”

Ahhoz, hogy a bizalom kialakuljon-helyreálljon kevés a videó kedvcsináló, ha mellette a fenti tájékoztatást juttatják el a regisztrálókhoz.

Amit tudni akarunk:

 • A jelentkező hányadik a sorban, mikor kerül sorra?
 • Melyik vakcinából kap(hat)?
 • Hol kapja meg az oltást?
 • Mennyivel előbb kapnak értesítést az időpontról?

Ezekre a kérdésekre várnánk választ és nyugi kormány, ehhez nem kell közmilliókat videóra költeni, elég, ha Müller Cecília elmondja a frankót a havi fixéért!

átver

3 hozzászólás

 • 2021.01.23 - 17:24
  Közvetlen hivatkozás

  Almássy Lászlóné Vali vagyok, és szertném tudni, hogy én – Diósgyőr, 1940,11,08 – mikor és hol fogok sorra kerülni, az oltásra.
  Más:
  A múlt évi bejelentkezésemkor, ha nem X-tem volna be, hogy kérek értsítést miden oltással kapcsolatos hivatalos információról, akkor kérem, hogy helyettem a bex-t tegyék meg, és küldjenek információkat az alanti almassyv@gmail.com e-mail címre.

  Válasz
 • 2021.01.23 - 17:36
  Közvetlen hivatkozás

  Az, ha a magyar gyógyszerügynökség jóváhagy egy vakcinát, az egy dolog, mert Orbán nyomásgyakorlása az orvosokra, nyilvánvaló. Az emberek nagyrésze azt szeretné, ha az EU jóváhagyását is megkapná a vakcina,és akkor nőne sz oltási hajlandóság. Másrészt Merkely azt nyilatkozta, hogy indokolt volt a 16 ezer lélegeztetőgép megvásárlása. Ha elmagyarázná, hogy mégis miért, mert nem fejtette ki bővebben.
  Van kb 4 ezer szakdolgozó, akik kezelni tudják. Ettől kezdve Merkely sokunk számára nem szavahihető, mert beállt orbánistának. Így akár egy plakátkampány is hitelesebb

  Válasz
 • 2021.01.24 - 08:28
  Közvetlen hivatkozás

  Lencsire tagult szemekkel ertetlenkedik a kormany, hogy miert is nem bizunk az orosz vakcinaban? Hat mert toluk jott a kivalo metrokocsi, a Roszatom epitette Csernobilt – a Roszatom azota se tudott epiteni egyetlen hiba nelkul mukodo atomeromuvet sem ! -, mert amirol eddig ok azt allitottak, hogy 100 %-ig megbizhato, az eddig meg mindig szar volt. Nana, a cigany is a sajat lovat dicseri, – hat persze, hogy az oroszok is a sajat vakcinajukat ajnarozzak. Mindenki elsiklik afolott, hogy azt mondtak az oroszok, hogy ok meg nem probaltak ki otthon, ezert toboroznak Magyarorszagon 3000 onkentest, akin ki akarjak probalni az oltoanyagot. Szoval akkor mi van? A putyin diktatura hajszalpontosan ugy es annyit hazudik, mint a kis magyar tanitvanya. EZERT nem akar senki sem – a hulye eperjesen kivul – orosz vakcinaval “oltakozni”. A masik fele a kinai – ha kivalo minosegu termekeikrol lennenek hiresek, akkor ezt is elhinnem nekik. De mivel amikor egy haztartasi gep beszarik, es megnezzuk, honnan importaltuk, akkor csak legyintunk ra, es azt mondjuk: “made in China” . Annyira tudjak egyebkent a kinaiak, hogy szart gyartanak, hogy mar nem is igy jelolik a gyarto orszagot, hanem egy harombetus roviditessel. (Most hirtelen nem jut az eszembe, de mar szamos arujukon lattam)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.