Mert a világ olyan, amilyenné formáljuk. Tévedés ne essék, mi, nem más!

Mert a világ olyan, amilyenné mi formáljuk. Tévedés ne essék, nem más! Nem a sors, nem az isten, nem a teremtő. MI! Sokszor nagyon elrontjuk.

Talán túl sokszor is, az utóbbi századok során

Mint valami feszt újratervező, le-lefagyó, ezeréves, egybites GPS. Időnként megtorpanunk, eltévesztjük az irányt, de, akkor új utat keresünk. Az út, a mi utunk – minden kanyar, zsákutca, rajtunk élősködő szemfényvesztők, csalók, markecolók, piti zsebtolvajok, és még ócskább minidúcsék, a világot verbálisan ezerszer megmentő kényszeres hazudozók, egy országot, népet maguk alá gyűrni próbáló kifosztók ellenére-akarata ellenére is – a végén mindig a fény felé halad.

Az ezerszer elátkozott Nérók, Caligulák, Trumpok, Orbánok, az összes nyomorult gazember pedig a múltba vész, a társadalom immunrendszere kilöki, a történelem elsöpri, szemétre dobja őket. A seb pedig, amit okoztak, lassan beheged, meggyógyul.

Én ebben hiszek. Van, aki Jézusban…

Ki ezért várja karácsonyt, ki azért. Mindegy! Annyira mindegy. A jövőt, a fejlődést megállítani nem lehet, legyen az isten, vagy „csupán” a társadalmi fejlődés. A sötétséget mindig legyőzi a fény. A gazembereken pedig mindig átlép a történelem. Mindig! Ez a karácsony üzenete. Nekem ez!

Boldog karácsonyt emberek!

Utóirat: A Kedves vezetőnek üzenem, felesleges a szokásos szemforgató, hazug templomi színjátékát eljátszania. Nincs az az isten, aki megmenti a jövőtől!

További cikkek a szerzőtől!

karácsony

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük