Mese a sertéspestises vaddisznóról

Volt egyszer egy rengeteg nagy erdő, mondom csak volt, mivel irtották rendesen a fákat, ebben az erdőben élt, egy csíkos hátú egészséges és nem sertéspestises vaddisznó.

Egy napon, hallja ám a vaddisznó,

hogy arra jön egy migráns, kíváncsian kidugta a fejét a bokorból, hogy megnézze ki az, aki az egyszer majd felépülő Zempléni üveghídon is túlmerészkedik.

– Hát te ki vagy? – kérdezte udvariasan a vaddisznó, természetesen agyarul, mert csak ezt az egy nyelvet beszélte, de azt felettébb ízesen.
– Én egy eltévedt migráns vagyok, segíts nekem! -válaszolta a migráns, migránsul, angolul, franciául, arabusul, de a vaddisznó nem értett ebből egy szót sem.
– Hát te ki vagy, és miért nem tudsz agyarul?- toppantott csülkös lábával a vaddisznó mérgesen: – Miért nem beszéled a nyelvemet, ha már idejössz az én országomba?

De ez a megátalkodott migráns

csak forgatta a szemét az üregében, egyáltalán nem volt neki olyan tenyérbe mászóan nyájas orczája, mint a Semjén Zsoltnak, akivel a vaddisznó a legutóbbi hajtáson ismerkedett meg egy balul elsült lövés erejéig, aminek nyomát a mai napig viselte a tomporán.

– Befogod ám a pofádat, te átkozott migráns, – röffentet immár indulatosan a vaddisznó: – mert íziben szólok a Lázár Jánosnak, oszt, lesz neked nemulass!

Igencsak elfancsalodott a migráns ábrázatya a tisztességes agyar szókra, és már látszott rajta, hogy menekült volna szívesen, de ekkor a vaddisznó teljes terjedelmével előbújt a bokorból.

Most lett ám igazán sápadt a migráns

meglátva a vaddisznó méretes termetét, gyorsan keresgélni kezdett a szütyőjében és elővett egy sertéspestises sertésmájkrémet, amit a határrendészeti szervektől kapott elemózsia gyanánt és odakínálta a vaddisznónak.

A vaddisznó meg hamm bekapta a kínált sertéspestises sertésmájkrémet, mert mindenevő volt és éhes. Erre a migráns úgy el szaladt uccu neki, hogy meg sem állt Németországig.

Így esett meg az eset, hogy sertéspestises lett agyarerdő vaddisznaja.

Az én mesém is tovább tartott volna, ha a vaddisznó, afrikai sertéspestisben ki nem múlt volna.

Egy migráns okozta a magyar sertésvészt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük