Messweintankstelle: Boldogasszonyban üzembe helyezték a világ első misebor-automatáját

Misebor-töltőállomás létesült az ausztriai Boldogasszony (Frauenkirchen) település kegytemploma előtti téren.

Az automatából csapolható bor nincs konszekrálva, tehát még nem Krisztus vére, csupán „jófajta burgenlandi bor”

Az ötletgazdák remélik, a világon eddig egyedülálló turistalátványosság nemcsak a bazilika számára nyújt bevételt, hanem a rendszeres szentmise-látogatáshoz is kedvet ad sokaknak.

A magyar határtól nem messze, Burgenlandban található Boldogasszony város barokk bazilikája nemcsak a zarándokok, hanem kerékpáros turisták kedvelt úticélja is. A nyári napokon akár száz látogató is megfordul a kegytemplom előtti téren – ez adta az ötletet a kegyhely plébánosának, Thomas Lackner ferences szerzetesnek, hogy elkészíttesse ezt az állítása szerint a világon egyedülálló automatát.

A sárga készüléket érintőképernyővel és bankkártya-leolvasóval is felszerelték, a misebort két hűtőrekeszből lehet csapolni, poharanként egy euróért. Az automatát természetesen csak tizennyolc éven felüliek használhatják, az életkort a vásárló bankkártyája segítségével ellenőrzi a készülék.

misebor

A „töltőállomáson” négy környékbeli termelő miseborát lehet megkóstolni

Az italok mind megfelelnek a miseborok iránt támasztott két szigorú követelménynek: nem tartalmazhatnak adalékanyagokat, valamint rendelkezniük kell az illetékes egyházmegye engedélyével, hogy liturgikus célra használhatók.

A készítők arra is felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az automatából csapolható bor nincs konszekrálva, tehát még nem Krisztus vére, csupán „jófajta burgenlandi bor”.

A boldogasszonyi bazilika nagy népszerűségnek örvend mind az osztrák, mind a magyar zarándokok körében.

A bazilikába augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén 13 órakor magyar nyelvű ünnepi szentmisére várják a híveket.

Forrás: magyarkurir.hu

Soltész Miklós Magyarország nevében misebort küldött abba az országba, ahol fegyveres katonák “tömegmészárolnak” nap, mint nap

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Švejk misebort szerez

Friss híreink

Kínyó Norbert

hegesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.