Mesterházy – Pintér csörte

Menekültügyben is igaz a mondás: a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője Valóban befogadott már 1300 menekültet Magyarország? címmel írásbeli kérdéssel fordult Dr. Pintér Sándor belügyminiszterhez. 

Szakszerű válasz helyett visszatámadás

A képviselő Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára elhíresült elszólására az 1300 titokban befogadott menekültről, kérdezi:

“pontosan mikor, mely országokból és hány menekültet fogadott be Magyarország? “

A képviselőnek a belügyminiszter válaszolt. A választási kampány időszak úgy látszik elérte, a pártpolitikát eddig – amennyire persze ez lehetséges volt – kerülő minisztert is. Ahelyett, hogy szakszerű, pontos választ adott volna, az ellenzéket ostorozta. A teljesség igénye nélkül idézünk válaszából.

” Olyan ellenzéki politikusok fogalmaznak meg bírálatot, akik teljesen nyilvánvalóan /! /  Soros zsebében vannak, akik lebontanák a kerítést és végrehajtanák az Európai Parlament által  szorgalmazott felső  határ nélküli, kötelező betelepítési kvótát.”
Már ez is ezer sebtől vérzik, főleg attól a minisztertől, aki a titkosszolgálatokat is felügyeli. Nem a mi tisztünk megkérdezni Pintér úrtól, mire alapozza az állításait, gondoljuk, azok, akikről beszélt a megfelelő módon és fórumokon felteszik majd a kérdést. Az viszont tény, hogy nincs olyan uniós dokumentum, amely a felső határ nélküli kötelező kvótát tartalmazná.

Kiktől akarta megvédeni a miniszterelnök a magyar embereket?

A miniszternek van olyan mondata is, amellyel egyetértünk

A Cikk a következő oldalon folytatódik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük