Környezetbarát mesterséges esővel szállnak szembe az 50 fokos hőséggel – Dubajban….

Ahogy az időjárás-előrejelzésből kisilabizálható, hogy nálunk se jönne rosszul az elkövetkező héten az a technológia, amiért milliókat fizetett a tudósoknak a dubaji kormány, hogy mesterséges esőt hozzanak létre a város fölött – írja az Indy100.

Az Arab Emirátusokban extrém időjárási körülmények uralkodnak, a hőmérséklet az 50 fokot is elérheti.

A perzselő hőséget a csapadék sem ellensúlyozza, évente mindössze 10 centi esik. A dubajiak éppen ezért a modern technológiához folyamodtak, hogy enyhítsék az aszályt: 2017-ben nem kevesebb, mint 15 millió dollárt fektettek a mesterséges eső létrehozásába. A Readingi Egyetem kutatója, Maarten Ambaum is részt vett a különös projektben, amelynek célja, hogy elektromos impulzusokkal keverjék össze a vízcseppeket.

“Ha a cseppek összekeverednek, és kellően nagyok, akkor esőként fognak leesni”

– mondta a BBC-nek.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A drónok segítségével a felhők közé juttatott “műeső”

“valójában elektromos töltöttséget közvetít a felhőkbe, azért, hogy az azokat alkotó esőcseppek jobban összeálljanak, majd csapadékként leessenek”.

A folyamathoz nem szükségesek kémiai anyagok, így az teljesen környezetbarát.

A módszer olyannyira bevált, hogy a jelenleg online keringő videókon Dubaj esőben úszik: ahol az új technológiát tesztelik, már viharjelzést adtak ki.

 

eső

5 thoughts on “Környezetbarát mesterséges esővel szállnak szembe az 50 fokos hőséggel – Dubajban….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.