Mészáros – 8. leggazdagabb magyar – Lőrinc titokzatos bejelentése

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapjának információja szerint a nemzeti Mészáros érdekeltségében lévő Opus Global Nyrt. holnap reggelig felfüggeszti részvényeinek kereskedését. Mi lehet a titokzatos ok?

Furfangos Lőrinc meglepije

A felfüggesztési kérelem oka a papírok alapján: a tőzsdén jegyzett vállalat olyan információt tesz közzé, mely jelentősen befolyásolhatja a papír árfolyamát.

Találgassunk:

  • Mészáros Lőrinc magába szállt és bejelenti, hogy honnan szerezte azt a temérdek pénzt, amiből érdekeltségébe került az Opus és lemond róluk
  • a rendőrség kiderítette, hogy kié valójában a részvénycsomag, aki felajánlotta egy általa kiválasztott kórház javára
  • tőkét emelnek, hogy megszabadulhassanak a többiektől

Mégiscsak Mészárosé lesz a Telenor?

A fentiek csak ötletelések és semmilyen hiteltérdemlő bizonyíték nincs rájuk. Ami biztos, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe jelenleg öt olyan vállalat tartozik, mely jelent van a BÉT-en, az utóbbi időben – főleg az Opus és a Konzum – többször is kérte a papírjai felfüggesztését. Legtöbbször azért, mert újabb cég felvásárlását jelentették be. Legutóbb épp nem ez történt, hanem egy nagy intézményi befektető, az OTP ingatlanalapja jelentette be, hogy az Appeninn Holdingba bevásárolják magukat – fontos jelzés lehet a piacnak, hogy a Csányi Sándor vezette OTP-csoport egy tagja beszállt Mészárosék mellé egy tőzsdei cégbe. 

Ki tud többet Mészáros Lőrincről?

A felcsúti polgármesteré az egyik legnagyobb hazai erőmű is, és épül a búzakeményítő-gyára is – természetesen állami támogatással. Érdekesség, hogy az Index a múlt héten írt a Mátrai Erőmű közgyűléséről, ahol az derült ki, hogy a menedzsment hibáiból a cég jelentős veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni az előző üzleti évben. Mészárosékon a sor, hogy a csorbát kiküszöböljék.

Az Opus Global a tőzsdezárás, vagyis délután 5 órát követően adja közre, mi is volt a felfüggesztés oka.

(forrás: forbes.hu)

Már két szállodája van Mészáros Lőrincnek Ausztriában

Több mint tízmilliárdot kaszált Mészáros Lőrinc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük