Mészáros, a “nemzeti überokos üzletember” 50 milliárdból szálloda-felújít!

Nem csoda, hogy Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, hiszen aki a koronvírus-járvány miatti veszélyhelyzetben 17 milliárd -17.00 millió- forintot tud “kiénekelni” a kormány-szájból, az nem akárki! Vagy legalábbis nem akárki haverja…..

Egyszerre indította el 14 szálloda korszerűsítési projektjét 30 milliárd forint önerőből és a hozzá kapott 17,7 milliárd forintos Kisfaludy-pályázati támogatásból a Hunguest Hotels Zrt.

– írta a hétfői Világgazdaság.

Történelmi nagyságú felújítási program

A lap egy interjút közöl a társaság tavaly kinevezett vezérigazgatójával, Détári-Szabó Ádámmal, aki szerint a Hunguest a hazai szállodatörténet legnagyobb felújítási programját tervezi megvalósítani.

“Olyan szükséges beruházásokat is elvégzünk, amelyekre már nagyon megérett az idő”.

Az elnyert támogatásról szólva Détári-Szabó azt mondta:

A legnagyobb összeget nyerte a Hunguest, igen, hiszen mi vagyunk a legnagyobb vidéki szállodalánc, a projektenkénti pályázati támogatásunk viszont nem kiugró, szállodánként 1,26 milliárd forintos átlag jön ki, a fajlagos költség nem nálunk a legnagyobb. A pályázati keretből összesen 35 projekt kapott támogatást, a mi 14 szállodánk a teljes összeg mindössze egyötödét hozta el”.

Na jó, küldtünk el dolgozókat, de…..

A cikkben arról is írnak, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest ugyan bocsátott el embereket tavaly, de őket

nem a pandémia miatt, a tavalyi létszámleépítésekre a több évig tartó építési projektek miatt volt szükség a cégnél.

Ugyanakkor a társág több mint ezerfős állományát már az idén kétszáz új munkatárssal bővítik.

Felvásárolgatnak….

Az interjúban felvásárlási lehetőségek is szóba kerülnek, ezekről a vezérigazgató azt mondta:

Mint minden piaci szereplő, és mint Magyarország egyik vezető turisztikai vállalata, természetesen mi is folyamatosan nézzük az akvizíciós lehetőségeket, és vizsgáljuk az optimális belépési pontokat. Ugyanakkor

a tőzsdén lévő Opus Global Nyrt. leányvállalata vagyunk, ezért bennfentes információnak minősülne bármilyen egzakt válasz, ami befolyásolhatná a részvényárfolyamot. Az nyilvánvaló, hogy mind az ingatlanpiac, mind a turisztikai szektor változásban van, és mindig vannak lehetőségek”.

kórházi

Egy hozzászólás itt: “Mészáros, a “nemzeti überokos üzletember” 50 milliárdból szálloda-felújít!

  • Avatar
    2021.02.08 - 14:20
    Közvetlen hivatkozás

    Ha stróman Lőrinc helyében lennék,és én kerestem volna magam gennyes-gazdagra közpénzen,nem lenne pofám további állami támogatásért kilincselni,(ezt a pénzt meghagynám azoknak,akik tényleg rászorulnak) hanem megoldanám a saját(?) tőkémből.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük