Miközben Orbán Viktor és csapata folyamatosan sinföli az Európai Uniót, a közbeszerzési adatok azt bizonyítják, hogy 2017 december 31-ig 476 milliárd – azaz 476.000.000.000.-, vagy másként: 476.000 millió – forintnyi tenderen nyertek Mészáros és kapcsolt részei.
[mnky_ads id=”10551″]

Orbán kapcsolt rész, vagy a szürke eminenciás?

A fenti hihetetlen és elképzelhetetlen nagyságú lóvé döntő többsége – 86 százaléka – az Európai Unió kisembereinek adóforintjaiból került ki, a többit pedig a hazai kisemberek dobták össze. A pofátlanság teteje, hogy eközben Orbán Viktor ezerrel ekézi a nagyobb családunkat, kiemelve, hogy Magyarország stabilan áll a saját lábán, ahogy azt az Orbán-família egyes tagjaitól tanulta.
[mnky_ads id=”10552″]
A tényeket az Átlátszó a közbeszerzési adatbázis alapján tárta fel azzal kiegészítve, hogy a firnyákos Mészáros saját jogon, olyan céggel, amiben szerepel a sokatpróbált neve, ritkán vág bele közbeszerzést – és így nagy pénzt – igénylő pályázatba. Ezt figyelmbe véve a portál hozzáadta a vejek, bátyók, nejek, gyerekek nevén lévő cégeket is. A barátokét nem, mert az ő nevük nem ismert, így még nőhet a milliárdok száma.

A céglabirintus, amivel nyertek:

 • Mészáros és Mészáros Kft.: tulajdonosa Mészáros Lőrinc és felesége
 • R-Kord Kft.: 2013.03.08.-tól tulajdonosa Mészáros Lőrinc
 • Euro Generál Zrt.: 2015.03.17-től tulajdonosa az Opimus Group Nyrt., aminek tulajdonosa Mészáros Lőrinc
 • Mediaworks Zrt.: 2016.11.14-től tulajdonosa az Opimus Press Zrt., aminek tulajdonosa az Opimus Group Nyrt., aminek tulajdonosa Mészáros Lőrinc
 • CLH Klímaszervíz Kft.: 2015.06.01.-től tulajdonosa Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Varga Károly
 • CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.: 2015.06.01.-től tulajdonosa Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Varga Károly
 • Agro-Felcsút: tulajdonosa Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János
 • Fejér-B.Á.L. Zrt.: tulajdonosai Mészáros Lőrinc gyerekei, Ágnes, Beatrix és ifj. Lőrinc
 • Homlok Zrt.: többségi tulajdonosa Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt (M. Ágnes férje)

A 83 megnyert pályázatból csupán 48 volt nyílt eljárás, ahol elvileg bárki pályázhatott, tehát a Mészáros-cégeknek versenyezniük kellett a munkáért. A többi esetben a megbízók különböző indokokra hivatkozva mellőzték a szabad versenyt, és hirdetmény nélküli vagy tárgyalásos eljárás során nyerték el a megbízásokat a Mészáros-érdekeltségek.

Mindez azt bizonyítja, hogy hiába a rossz nyelvek irigy beszólásai, a freemail-es email-cím, a felcsúti polgármester valóban “agybannagy”, vagy valami ahhoz hasonló!
[mnky_ads id=”10553″]

Párbeszéd: Mészáros vagyongyarapodásából javítható lenne az egészségügy helyzete

Ez az év is jól kezdődik – mármint Mészáros Lőrincnek

 

 

1 hozzászólás

 1. Hú de sötét dolgok, épp a magyar nagyvállalkozóktól irigyelni a jól végzett munka gyümölcsét a pénzt, amikor ők a magyar gazdaságban tartják és forgatják a megtermelt vagyont és többek között attól is erősödik a magyar gazdaság.

  Mivel kevés a hazai tőkeerős nagyvállalkozó, éppen ezért van Magyarország még rászorulva a nyugati munkaadók behívására is, mert nincs elég hazai munkaadó és másként nem jutna mindenkinek munkahely.

  Viszont nagyon drága a nyugati munkavállaló a magyaroknak, mert az általuk kitermelt haszonból semmi nem kerül vissza a magyar gazdaságba (sokszor kedvezőbb adózású nyugati országban róják le az adót is), amíg a magyar gazdag nagyvállalkozó a vagyonát itt forgatja meg Magyarországon, tehát nekünk működik az a pénz!

  Ezzel működő tőkét biztosítva a gazdaságunk erősödéséhez és a gyarapodásához.

  A hitelminősítők egyre feljebb minősítik a magyar gazdaságot, ennek az oka a hazai nagyvállalkozó és a minél tőke erősebb vállalkozók, mert az ő pénzük miközben gyarapodik az nekünk minden magyar érdekében is dolgozik.
  Ezt az erősödést ismerik el hivatalosan is.

  Nem attól kell sajnálni, aki Magyarország érdekében sokasítja a pénzünket, hanem attól, aki elviszi az országból és a mi hasznunk csak annyi lesz utána, hogy munkát adnak az embereknek, de azt a magyar vállalkozó is tudna adni, ha a mostani ellenzék nem sajnálná a magyaroktól a megerősödés lehetőségét!

  Azt mondják, inkább “le kell vágni az aranytojást tojó tyúkot”, nehogy jól működjön a magyar gazdaság, mert akkor soha nem tudnak vissza jutni a hatalom közelébe, akik az MSZP idején szétlopták az országot, hogy mínusz -10% volt az állam háztartási hiány és még adósságot is vettek fel, hadd legyen még nagyobb amit rendbe kell majd tenni 2010 után.

  Gondoljuk át ki mit beszél, mert sok butaságot olvasok az ilyen cikkekben,
  ami éppen szembe megy a valósággal !

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét